Saulkrastos pazudušais mazais Rūdolfs laimīgi atradies. FOTO. VIDEO
Meklētāji viņu atraduši netālu no pazušanas vietas.
112
2016. gada 29. jūlijs, 12:20

Saulkrastos pazudušais mazais Rūdolfs laimīgi atradies. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 15:28) Saulkrastos pazudušais nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs ir atrasts, informēja Saulkrastu pašvaldības policijas priekšsēdētājs Inārs Zaharāns.

Zaharāns norādīja, ka atrastais zēns ir vesels un bez kādiem miesas bojājumiem. Meklētāji viņu atraduši netālu no pazušanas vietas.

Zēns atrasts neilgi pēc plkst.12 pusotra kilometra attālumā no pazušanas vietas. Kad Rūdolfu atradis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, puisēns sēdējis mežā zem koka un raudājis. Vizuāli zēna veselības stāvoklis nav kritisks, taču viņš nekavējoties tiks nodots mediķu aprūpē.

Pirms īsa brīža Saulkrastos klātesošie brīvprātīgie ar aplausiem apsveica pozitīvo vēsti par bērna atrašanu. Tobrīd šī ziņa vēl nebija oficiāli apstiprināta.

Neilgi pirms Saulkrastu novadā pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa atrašanas mežā uzieti viņa pēdu nospiedumi, notikuma vietā klātesošajiem pastāstīja zemessargs Armands Lūsis, kurš pats arī bija uzgājis šos pēdu nospiedumus. Īsi pēc tam zēns pamanīts sēžam zem koka diezgan dziļi mežā - tādā vietā, kurā viņa atrašana meklētājiem iepriekš šķitusi maz ticama. Kā sacīja Lūsis, tika atrastas "trīs liktenīgas pēdas, kas ļāva noteikt precīzas koordinātas un precīzu virzienu", lai meklēšanu veiktu īstajā teritorijas kvadrantā. Īsi pēc tam zēns pamanīts sēžam zem koka diezgan dziļi mežā - tādā vietā, kurā viņa atrašana meklētājiem iepriekš šķitusi maz ticama.

Pēc pirmajām ziņām par bērna iespējamo atrašanu vairāk nekā 100 cilvēku pie viņa ģimenes mājas sāka gaidīt pozitīvās vēsts apstiprinājumu, ko saņēma vien pēc aptuveni pusstundas no bērna tēva Normunda un Zemessardzes pārstāvja. Klātesošie labās ziņas sveica ar aplausiem un saucieniem "Karavīri malači!". Lūsis uzsvēra, ka par bērnu atrašanu jāpateicas visai komandai, kura bija gatava meklēšanas darbus veikt 16 stundas.

Meklēšanas darbu koordinēšanai daļa brīvprātīgo izmantoja mobilo aplikāciju, no kuras ziņas par bērna iespējamo atrašanu sākotnēji uzzināja cilvēki, kas lielā skaitā pulcējās pie Rūdolfa ģimenes mājas.

Pēc Rūdolfa atrašanas kāds viņa radinieks zināja teikt, ka bērnam prombūtnes laikā ir piesūkušās četras ērces un viņu sakoduši odi.

Rūdolfa māte patlaban ar savu dēlu devusies uz slimnīcu, savukārt tēvs palicis mājās. Vīrietis prognozē, ka viņa sieva ar bērnu vakarā varēs atgriezties mājās.

Rūdolfa māte patlaban ar savu dēlu devusies uz slimnīcu, savukārt tēvs palicis mājās. Vīrietis prognozē, ka viņa sieva ar bērnu vakarā varēs atgriezties mājās. Meklēšanas operācijas noslēgumā tēvs pateicās visiem dienestu pārstāvjiem un brīvprātīgajiem par ieguldīto darbu.

Kā novēroja LETA, patlaban meklēšanas grupas pakāpeniski dodas prom no Saulkrastiem.

Valsts policija (VP) apstiprinājusi informāciju.

Rūdolfu atradusi NBS seržanta Edgara Stumbra vadīta karavīru grupa.

Rūdolfu atradusi Nacionālo bruņoto spēku seržanta Edgara Stumbra vadīta karavīru grupa, informēja NBS.

Stumbris bija Sauszemes spēku kājnieku brigādes meklēšanas grupas koordinators. Grupā piedalījušies 68 NBS Apmācības rotas karavīri, 12 2.Kājnieku bataljona karavīri un divi civiliedzīvotāji.

Saulkrastos atrastais mazais zēns Rūdolfs nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā novērošanai, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Viņa norādīja, ka bērna stāvoklis ir stabils un viņš jūtas labi. Tomēr mediķi izlēmuši nogādāt zēnu slimnīcā, lai būtu iespējams novērot viņa veselības stāvokli.

NMPD mediķi pārbaudījuši bērnu, secinot, ka visu pārbaužu rezultāti ir labi.

Meklēšanā iesaistītie sociālajos tīklos norādījuši, ka Rūdolfs bijis kukaiņu - odu un ērču sakosts. Bukša šo informāciju neapstiprināja, bet norādīja, ka "tas nebūtu brīnums, jo bērns ir pavadījis nakti mežā". Viņa uzsvēra, ka zēns pēc atrašanas uzreiz dabūjis padzerties ūdeni un viņa kopējais stāvoklis ir stabils.

Jau vēstīts, ka Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā iesaistīti bija aptuveni 500 cilvēki. Tai skaitā pārstāvji no Valsts policijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un zemessardzes, kā arī brīvprātīgie.Bērns pazuda ceturtdienas vakarā. Saulkrastu dārzkopības kooperatīva "VEF-Biķernieki" teritorijā.


BNS, LETA / Foto: Facebook / bezvests.lv / Ieva Čīka/LETA