Cinevillā šogad varēs svinēt īstus Rūdolfa Jāņus
Kultūra
2011. gada 2. maijs, 21:10

Cinevillā šogad varēs svinēt īstus Rūdolfa Jāņus

Jauns.lv

Šovasar vasaras saulgriežus varēs svinēt Tukuma novada Slampē esošajā kinopilsētā "Cinevilla", kur 23.jūnijā un 24.jūnijā notiks lielfestivāls "Rūdolfa Jāņi Cinevillā". Tieši te uzņemta arī Jāņa Streiča populārā filma „Rūdolfa mantojums”.

­

Divu dienu un visīsākās nakts garumā dalībniekiem būs iespēja izjust gan tūkstošgadu tradīciju mistiku, gan ļauties svētku jautrībai un mūsdienīgām izklaidēm, piedzīvojot īstenus Jāņus, informēja pasākuma producents un režisors Niks Volmārs.

Svētku laikā visas kinopilsētiņas teritorijā darbosies Jāņu tirdziņi, krodziņi un kafejnīcas, bet uz sešām skatuvēm uzstāsies ielu, kāzu un tautas muzikanti, būs atrakcijas bērniem, kā arī būs Blaumaņa teātris, Rūdolfa kino, Aldara Meistaru laukums, konkursi un spēles. Bet uz "Lielās Krājbankas" skatuves no plkst.14 visas dienas un nakts garumā uzstāsies Latvijas populārākie mūziķi.

"Iedomājoties ar kādu dzīvesprieku Jāņus svinētu Rūdolfs no izcilā režisora Jāņa Streiča kinofilmas "Rūdolfa mantojums", arī tautas kopības lielfestivāls piedāvās varenu līgošanu. Divu dienu garumā, savienojot dienu ar nakti un atkal ar dienu, ļausimies senām tradīcijām un modernām izklaidēm," pauda Volmārs.

Svētku svinētāji kinopilsētā "Cinevilla" tiks gaidīti jau 23.jūnijā no plkst.12. Uz svētkiem dalībniekiem jābrauc ar jāņuzāļu klēpi, jo pasākuma laikā kopīgi tiks savīts lielākais Jāņu vainags, bet vakarā tiks iedegts prāvs ugunskurs.

Līgotāju ērtībām tiks nodrošinātas plašas autostāvvietas un telšu pilsētiņa.

Biļetes uz gaidāmo pasākumu iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

­

Filmas "Rūdolfa mantojums" reklāmas rullītis

LETA / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

­­­­