Lai uzzinātu, kas deklarējies tavā īpašumā, vairs nebūs jāmaksā
Turpmāk ziņas par īpašumā deklarēto personu skaitu varēs saņemt bez maksas.
Sabiedrība
2016. gada 3. augusts, 00:17

Lai uzzinātu, kas deklarējies tavā īpašumā, vairs nebūs jāmaksā

Jauns.lv

Turpmāk ziņas par īpašumā deklarēto personu skaitu varēs saņemt bez maksas, nosaka otrdien valdībā pieņemtie grozījumi Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanas kārtībā.

Iekšlietu ministrijā informēja, ka turpmāk pašvaldības varēs sniegt Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas arī par mirušas personas pēdējo deklarēto vai reģistrēto dzīvesvietu, ja tā bija attiecīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Lai saņemtu izziņu no Iedzīvotāju reģistra par mirušās personas pēdējo deklarēto vai reģistrēto dzīvesvietas adresi mantojumu lietas sākšanai, iedzīvotājiem ērtāk būs vērsties izziņas pieprasīšanai un saņemšanai pašvaldības iestādē, nevis pieprasīt un saņemt izziņu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā.

Jaunie grozījumi arī paredz, ka turpmāk nekustamā īpašuma īpašnieks vai viņa pilnvarotā persona varēs saņemt bez maksas ziņas par dzīvesvietas adresē deklarēto vai reģistrēto personu skaitu.

Līdz šim īpašnieki, lai noskaidrotu savā nekustamā īpašumā deklarēto vai reģistrēto personu skaitu, pieprasīja bez maksas pieejamās ziņas no Iedzīvotāju reģistra par deklarēto vai reģistrēto personu vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās vai reģistrētās dzīvesvietas adresi un dzīvesvietas deklarēšanas vai reģistrēšanas datumu, tādējādi radot nepamatotu personas datu apstrādi.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA