Sestdien "Liepājas mākslas forumu" turpinās kino un franču mūzikas vakars
Kadrs no kinofilmas “Visu nakti”.
Kultūra
2016. gada 5. augusts, 12:00

Sestdien "Liepājas mākslas forumu" turpinās kino un franču mūzikas vakars

Jauns.lv

Šodien, 5.augustā “Liepājas mākslas forumu” atklāj ar laikmetīgās mākslas izstādi un mūzikas, dejas un dzejas koncertizrādi “Gadalaiki”. Savukārt jau rīt, sestdien, 6.augustā forums turpināsies ar bezmaksas kino vakaru un franču mūzikas koncertu Kamerzālē. Pulksten 20, turpinot pavasarī iesākto muzikālo kino vakaru sēriju, Liepājas koncertzāles Lielajā zālē tiks rādīta 1962.gadā uzņemta melnbaltā filma “Visu nakti” (“All night long”) ar mākslas zinātnieka dr.philol. Viktora Freiberga ievadlekciju.

Dr.philol. Viktors Freibergs

ir viens no zinošākajiem, atraktīvākajiem un kompetentākajiem Latvijas lektoriem, kura zinātniski pētnieciskās darbības virziens ir britu 20.gadsimta literatūra, kā arī kino vēstures un kino vēstījuma semiotikas pētījumi.

Kinofilmas “Visu nakti” apraksts vēsta - Londona, 60. gadi. Džeza un līksmības laikmets. Mūziķis Aurēlijs Rekss un viņa sieva, bijusī dziedātāja Dālija ierodas uz smalkām vakariņām pie ietekmīga mūzikas producenta Roda Hamiltona. Jauns un ambiciozs bundzinieks Džonijs Kuzēns vēlas dibināt pats savu grupu un redz Dāliju kā savu solisti. Saņēmis nepārprotamu atteikumu, Džonijs turpat ballītē sāk vērpt intrigas, apkārtējiem stāstot, ka Dālijai ir dēka ar grupas menedžeri Kasu.

Režisora Bazila Dērdena muzikālā drāma “Visu nakti” ir viena no oriģinālākajām Viljama Šekspīra traģēdijas “Otello” modernajām ekranizācijām, kas Latvijā līdz šim nav rādīta. Zīmīgi, ka šajā britu drāmā galvenās lomas atveido ne tikai ekrāna leģendas, aktieri Patriks Makgūgans, Betsija Blēra, Pols Hariss, Mārtija Stīvensa un sers Ričards Attenboro, bet epizodēs redzami arī sava laika slavenākie britu un amerikāņu džeza mūziķi. Seansa kopējais ilgums ar ievadlekciju: aptuveni 2 stundas. Filma tiek piedāvāta sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu, kinoprojektu Spektrs, CREA promotion un Britu padomi.

Bezmaksas ieejas kartes uz kino filmu var iepriekš pieteikt koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā pa tālruni 634 24555 vai saņemt klātienē pirms seansa.

VIDEO TREILERIS:

Savukārt, sestdien pulksten 18 Kamerzālē vieni no talantīgākajiem jaunās paaudzes latviešu mūziķiem Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins atklās jaunu programmas “100  gadi ar Piafu” versiju.

“Kad veidojām pirmo “100 gadi ar Piafu” programmu, ideju bija tik daudz, ka visu nemaz nebija iespējams realizēt divdaļīgā koncertā. Programmas jaunajā versijā esam iekļāvuši vairākus klasiskās mūzikas skaņdarbus un dziesmas, kas netika atskaņotas pirmajā programmā. Būs arī neparasti pavērsieni Piafas dziesmu aranžijās - tajās zinoši klausītāji varēs atpazīt kādas franču klasiskās mūzikas tēmas. Programmas papildinājumi, protams, vietām atspoguļosies arī sižetā, bet kā tieši, lai paliek noslēpumā,” pirms koncertprogrammas pirmizrādes pastāstīja pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo.

Koncerts “100 gadi ar Piafu. versija” izpārdots.

“Liepājas mākslas foruma” norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, forums tapis sadarbībā ar Amerikas vēstniecību, Cēsu Mākslas festivālu, Kuldīgas mākslinieku rezidenci, Liepājas pilsētas domi, Kuldīgas novada pašvaldību, Latvijas blūza atbalsta biedrību, kinoprojektu “Spektrs”, “CREA promotion”, Britu padomi, uzņēmumiem “Krāsu serviss”, “Storent”, “Mars”, “Kurekss” un “Valmiermuiža”.

Kā iepriekš ziņots, “Liepājas mākslas forums” noritēs no 5. līdz 13. augustam un ir turpinājums pagājušajā vasarā noritējušajam mākslas forumam ar devīzi “Atklāj savu dzintaru!”, kas iezīmēja tobrīd vēl tikai gaidāmo koncertzāles “Lielais dzintars” atklāšanu. Foruma ietvaros apmeklētājiem tiek piedāvāti dažādu žanru un starpžanru mūzikas un mākslas notikumi, kā arī kino un lektorijs. Vairāk informācijas par forumu var iegūt mājas lapā www.greatamber.lv.


Reklāmas raksts sadarbībā ar koncertzāli "Lielais dzintars" / Publicitātes foto