Latvijā sāks kampaņu, lai veicinātu līdzjūtību pret bēgļiem un lielāku atvērtību tiem
Bēgļu aģentūra 11. augustā Gaismas pilī uzsāks kampaņu, lai mazinātu stereotipus par bēgļiem.
Sabiedrība
2016. gada 7. augusts, 16:44

Latvijā sāks kampaņu, lai veicinātu līdzjūtību pret bēgļiem un lielāku atvērtību tiem

Jauns.lv

ANO Bēgļu aģentūra sāk kampaņu "Mēs darītu tāpat!", lai runātu par stereotipiem, kas sabiedrībā ir izveidojušies par bēgļiem, kā arī veicinātu līdzjūtību un lielāku atvērtību bēgļiem, informēja akcijas pārstāvji.

Kampaņa Latvijā tiks atklāta 11.augustā. Pasākumā bēgļi no Sīrijas, Eritrejas un Latvijas stāstīs par bēgļu gaitām, tiks prezentēti pētījuma aģentūras "Norstat" jaunākie dati par Latvijas iedzīvotāju attieksmi bēgļu jautājumā, kā arī atgādināts par ANO Bēgļu aģentūras mērķi, uzdevumiem un darbību Latvijā.

Pasākumā piedalīsies pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes mazmazmeita, trimdas latviete Zviedrijā Kristīna Čakste, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes locekle, trimdas latviete Vācijā/ASV Dzintra Bungs un bijušais Eiropas Savienības ierēdnis, žurnālists un literatūras tulks, trimdas latvietis Vācijā un Beļģijā Ojārs Rozītis. Tāpat piedalīsies divi Latvijā ieradušies Sīrijas bēgļi un viens bēglis no Eritejas.

Pasākumu apmeklēs arī ANO Bēgļu aģentūras reģionālās pārstāvniecības Ziemeļeiropā komunikācijas koordinators Didzis Melbiksis, biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" vadītājs Egīls Grasmanis un Patvēruma meklētāju centra "Mucenieki" vadītājs Pēteris Grūbe.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA