Aizvadīts konkursa "Rīgas kūkas garša" fināls. FOTO
Pasākumā ikviens garāmgājējs varēja nobalsot par savu favorītu.
Runā Rīga
2016. gada 9. augusts, 21:40

Aizvadīts konkursa "Rīgas kūkas garša" fināls. FOTO

Jauns.lv

Vecrīgā, pie viesnīcas "Roma" noticis konkursa "Rīgas kūkas garša 2016" fināls, informēja konkursa iniciatores AS "Rīgas dzirnavnieks" mārketinga vadītāja Anita Berķe.

Pasākuma laikā noteica kūku, kas raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu.

Konkurss notiek otro gadu. Šogad "Rīgas kūkas garšas" tēma visiem dalībniekiem ir vienota - "Rīgas torņi", kuru balsojumā izvēlējās iedzīvotāji.

Starp kūku finālistiem bija pieci konditori no "Parunāsim. Kafe'teeka", "Tortes fabrikas", "Raušu meistara", "Čak - Čak", kā arī konditore Amanda Freiberga, kas klātienē sacentās par "Rīgas kūkas garšas 2016" uzvarētāja titulu.

Pasākumā ikviens garāmgājējs varēja nobalsot par savu favorītu. Otru daļu vērtējuma noteica speciāla žūrija.

Pērn par labāko "Rīgas kūkas garšu" atzīta "Bezē konditorejas" kūka "Rīgas preilene", kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu - gaili.

Kā ziņots, ''Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece".

Uzņēmums pagājušajā finanšu gadā strādājis ar 22,2 miljonu eiro apgrozījumu un 209 816 eiro peļņu. No kopējā "Rīgas dzirnavnieka" apgrozījuma vietējais jeb Baltijas tirgus veido 70%, bet eksports - 30%.

AS "Rīgas dzirnavnieks" pieder Lietuvas graudu pārstrādes kompānijai "Malsena Plius".


LETA / Foto: Georgs Viljams Hibneris

Tēmas