Rīgas svētkos Retro tramvajā būs gids
Retro tramvaja pasažieri uzzinās, kur atradās pirmās tramvaja līnijas, kāpēc zirgu tramvajs tika nomainīts ar elektrisko, kādi maksāšanas līdzekļi bez naudas vēl bija iespējami senajos tramvajos, kā tramvajam laika gaitā piepulcējās citi sabiedriskā transporta veidi utt.
Runā Rīga
2016. gada 10. augusts, 11:27

Rīgas svētkos Retro tramvajā būs gids

Jauns.lv

Rīgas svētku laikā “Rīgas satiksme” nodrošinās Retro tramvaju, kurā bez papildu maksas būs iespējams ieklausīties gida stāstījumā par tramvaja maršruta apkārtnē esošajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem, Rīgas tramvaja vēsturi un Retro vagoniņa atjaunošanu.

Gida stāstījumos varēs ieklausīties šādos Retro tramvaja reisos: sestdien, 13. augustā, no Ausekļa ielas plkst. 14:05 un 15:35, bet no Mežaparka - plkst. 15:00 un 16:30. Savukārt svētdien, 14. augustā, no Ausekļa ielas plkst. 10:45 un 12:30, bet no Mežaparka - plkst. 11:55 un 13:30.

Retro tramvaja pasažieri uzzinās, kur atradās pirmās tramvaja līnijas, kāpēc zirgu tramvajs tika nomainīts ar elektrisko, kādi maksāšanas līdzekļi bez naudas vēl bija iespējami senajos tramvajos, kā tramvajam laika gaitā piepulcējās citi sabiedriskā transporta veidi utt.  Gids ir sagatavojis interesantus stāstus un attēlus arī par trolejbusu un autobusu satiksmes rašanos un attīstību gan pilsētas centrā, caur kuru ved Retro tramvaja maršruts, gan Čiekurkalnā un Mežaparkā.

Retro tramvajs kursē maršrutā Ausekļa iela – Radio loks – Mežaparks un atpakaļ uz Ausekļa ielas galapunktu. Brauciena laikā pasažieriem iespējams izbaudīt braucienu ne tikai senatnīgā sabiedriskā transporta līdzeklī, bet arī vienlaikus apskatīt skaistākās vietas Rīgā – piemēram, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Operu, Brīvības pieminekli, Vecrīgu, Basteja kalnu, Nacionālo teātri.

Biļetes cena vienā virzienā ir 2,00 eiro, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam brauciens ir bez maksas. Biļete jāiegādājas pie tramvaja vadītāja un ir derīga līdz maršruta galapunktam.

Regīna Zommere/Foto: Edijs Pālens/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību