Studijas Biznesa augstskolā "Turība" iespējams veiksmīgi apvienot ar darbu
Sabiedrība
2016. gada 11. augusts, 12:00

Studijas Biznesa augstskolā "Turība" iespējams veiksmīgi apvienot ar darbu

Kasjauns.lv

Vasara ir laiks, kad jaunieši, kuri saņēmuši vidusskolas atestātu, nonāk pie jautājuma par tālāko izglītību. Arī daļa cilvēku, kuriem jau ir augstākā izglītība, un, kuri jau ir iekļāvušies darbā tirgū, šajā periodā pārskata iespējas turpināt izglītoties, taču daudziem bažas rada jautājums – kā savienot studijas un darbu? Ir saprotami un atbalstāmi, ka arī jaunieši pēc vidusskolas absolvēšanas, vēlas strādāt algotu darbu, lai papildinātu savus ienākumus, bieži vien ekonomiskā situācija pat spiež jauniešus uzsākt darba gaitas, taču tas nenozīmē, ka paralēli nav iespējams iegūt arī izglītību.

Darbs un pilnvērtīgas studijas – tas ir iespējams!

Vai es pagūšu gan uz darbu, gan lekcijām, ja man jāstrādā pilna slodze? Vai būs laiks sagatavot patstāvīgos darbus un lasīt studijām nepieciešamo literatūru? Vai spēšu pilnvērtīgi iekļauties studiju procesā? Vai mana darba kvalitāte necietīs no tā, ka paralēli arī studēju – šie ir jautājumi, kuri visbiežāk nodarbina cilvēkus, kuri vēlas apvienot studijas un darbu.

Studēt gribētājiem der atcerēties, ka pastāv plaša studiju formu izvēle – var studēt vakaros, neklātienē vai arī izvēlēties e-studijas. Studentu pieredze liecina, ka ir iespējams apvienot arī darbu un pilna laika dienas studijas. Biznesa augstskolā Turība pierādās apgalvojums - darbs un pilnvērtīgas studijas – tas ir iespējams!

Rūpīgi plānot grafiku un izvēlēties prioritātes

Turības studenti labprāt dalās savā pieredzē, kā viņiem ir veiksmīgi izdevies apvienot studijas un darbu, piemēram, Starptautiskā tūrisma fakultātes absolvente Evija Racina, kura turpina studijas arī maģistrantūrā, stāsta: „ Otrajā kursā uzsāku darbu tūrisma un viesmīlības nozarē, kas bija maiņās, un tā bija iespēja apvienot to ar studijām. Protams, šajā gadījumā bija nepieciešama pretimnākšana no darba devēja un kolēģu puses. Uzskatu, ka kopīgi var izveidot darba grafiku, kas ļauj apvienot studijas ar pilnas slodzes darbu. Nenoliedzami, studējot un paralēli arī strādājot, paliek daudz mazāk brīvā laika, taču viss ir atkarīgs no cilvēka personīgajām iezīmēm un viņa vēlmes kaut ko darīt. Man ir izdevies atrast laiku gan sev, gan ģimenei, kā arī sporta aktivitātēm.”

Pareiza laika plānošana palīdz paveikt vairāk!

Margita Vētra, kura arī veiksmīgo apvieno studijas un darbu, ir izvēlējusies studēt vakaros: „Mana darba diena ir ļoti aktīva un saspringta. Jau 10 gadus strādāju apkalpojošajā sfērā lielākajā ātrās apkalpošanas ēdināšanas uzņēmumā. Studiju procesa uzdevumus var veiksmīgi paveikt, ja tos neiekavē. Jāsaka, ka apvienot darbu ar studijām nav viegli, bet svarīgs ir uzstādītais mērķis. Pareiza laika plānošana palīdz paveikt vairāk! Un pats galvenais - visam pāri jābūt pozitīvai attieksmei un domāšanai, kas palīdz visu uztvert vieglāk un veiksmīgāk.”

Par to, kā norit studijas vakara grupā, M.Vētra stāsta: „Studēt vakara grupā būs interesanti tiem studentiem, kuri strādā un iegūtās zināšanas var realizēt savās darba vietās, kā arī vēlas dalīties pieredzē ar saviem kolēģiem - studentiem. Man ir būtiski, ka lekcijās gūtās zināšanas un jauno informāciju varu pārrunāt diskusijās ar citiem studentiem. Pagarinot savu darba dienu ar mācībām, es iegūstu brīvo laiku nedēļas nogalēs, tādēļ ir ļoti ērti studēt vakara grupā. Studiju grafiks ir iepriekš zināms, tas nemainās, tāpēc ir viegli plānot savu laiku.”

Studiju apvienošana ar darbu vai sportu veicina disciplīnu

Hokejists Juris Štāls ir lielisks piemērs tam, ka studijas var savienot, ne tikai ar darbu, bet arī ar profesionālo sportu. J.Štāls studēja e-studiju formā, un, atskatoties uz studiju laiku, saka: “Izglītots cilvēks, kuram ir zināšanas, sabiedrībai ir daudz vērtīgāks un interesantāks. Studiju apvienošana ar hokeju tikai veicināja manu disciplīnu. Apzinājos, ka man ir uzdevumi, kas jāpaveic, un centos visu izdarīt maksimāli labi. Garākos pārlidojumos vai braucienos ar autobusu ņēmu līdzi grāmatas un mācījos. Komandas biedri, protams, mēdza ķircināt mani par to, jo vienmēr biju apkrāvies ar grāmatām.

Ja šobrīd strādā, bet vēlies uzsākt arī studijas, ieskaties Biznesa augstskolas Turība mājaslapā, kurā atradīsi papildu informāciju par dažādām studiju formām! Lasi vairāk par e-studijām , kā arī

.

Turība – praktiski labākā augstskola Latvijā!

Reklāmas raksts sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība / Publicitātes foto