Uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu rīkos jaunu konkursu
Kučinskis uzsver, ka jauno konkursu nepiemeklēs tāds pats liktenis, kā iepriekšējo, jo šoreiz tiks piesaistīta kāda no profesionālām personāla atlases kompānijām.
Politika
2016. gada 12. augusts, 16:43

Uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu rīkos jaunu konkursu

Jauns.lv

Uz vakanto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss, pavēstīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Premjers ir saņēmis informāciju no Finanšu ministrijas par līdzšinējās kandidātes Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas lēmumu atteikties kandidēt uz šo amatu. Tāpēc, ņemot vērā radušos situāciju, nolemts rīkot jaunu konkursu uz šo amatu.

Kučinskis uzsver, ka jauno konkursu nepiemeklēs tāds pats liktenis, kā iepriekšējo, jo šoreiz tiks piesaistīta kāda no profesionālām personāla atlases kompānijām. Tas nozīmē, ka kandidātus izraudzīsies un uzrunās tieši personāla atlases speciālisti, skaidroja Vaivars.

Kā ziņots, "Vienotības" iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatā atbalstīja Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Pēc valdības lēmuma atlikt lemšanu Koļegova apliecināja, ka joprojām ir gatava kļūt par VID vadītāju.

"Vienotība" trešdien pauda, ka tikšanās laikā ar Koļegovu atklājās "būtiskas pretrunas" starp kandidātes skaidrojumiem un publiskajos reģistros pieejamo informāciju par SIA "Pallogs" dividenžu izmaksām, jo publiski pieejamie "Pallogs" dalībnieku sapulču lēmumi paredz peļņu nesadalīt.

Pēcāk Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) paziņoja, ka pārbaudīs partijas "Vienotības" sniegto informāciju par Koļegovu un viņas saņemtajām dividendēm no uzņēmuma "Pallogs", kurā viņai pieder 50% daļu.

Koļegovai, kopš viņas vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz VID vadītāja amatu, veltīti arī pārmetumi saistībā ar disciplinārsodiem pašreizējā amatā, neprecizitātēm amatpersonas deklarācijā, kā arī par viņas dalību uzņēmumā "Pallogs".

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa.

Tika uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA