Galantes festivāla noslēgums pulcē Latvijas prominences. FOTO
Operdziedātājas Ineses Galantes rīkotais festivāls „Summertime – aicina Inese Galante” bija nedēļu gari svētki klasiskās mūzikas lietpratējiem.
Kultūra
2016. gada 15. augusts, 12:17

Galantes festivāla noslēgums pulcē Latvijas prominences. FOTO

Jauns.lv

Jau divpadsmito gadu Dzintaru koncertzālē notiek starptautiskais mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”. Festivāla noslēguma koncertā pulcējās daudzi klasiskās mūzikas cienītāji, to vidū arī daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Pateicoties siltajiem laikapstākļiem, uz mūzikas festivāla noslēgumu koncerta klausītāji bija saposušies gana vasarīgā apģērbā. Baudīt klasiskās mūzikas koncertu ieradās Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, eksprezidenti Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, Guntis Ulmanis ar kundzi Ainu, miljonārs Valērijs Maligins ar mīļoto sievieti, aktrisi un mākslinieci Elīnu Dzelmi, un citi.

Kā ik gadu festivāls bija bagāts ar muzikāliem pārsteigumiem. Kopā ar Inesi Galanti uzstājās ievērojami mākslinieki, kas vienlaikus ir arī Ineses draugi un domubiedri. Neatņemama „Summertime” programmas sastāvdaļa jau trešo gadu ir mūzikas konkursa Ineses Galantes talanti laureātu uzstāšanās. Arī šogad festivāla apmeklētājus priecēja Latvijas jaunie talanti, atklājot vairākus festivāla koncertus ar savu individuālo sniegumu un muzicējot kopā ar pasaules zvaigznēm. Arī atvadoties no klātesošajiem koncerta noslēgumā, nerimstot aplausiem, Galante ar milzīgu sirsnību pateicās, gan radošajai komandai, gan koncerta apmeklētājiem. Pēc noslēguma pasākuma dalībnieki un viesi pulcējās uz nelielu banketiņu.

 

Ineses Galantes festivāla "Summertime" noslēguma koncerts

2016. gada 14. augustā ar fantastisku koncertu un tam sekojošu banketu Dzintaru koncertzālē Jūrmalā noslēdzās Ineses Galantes festivāls "Summertime".

gallery icon

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders