Pirmdienas pēcpusdienā Liepājā novēroti virpuļviesuļi. FOTO
Milzu krusa Aizputē, tesmeņveidīgie mākoņi Kuldīgā, virpuļviesuļi Liepājā. Kurzemes pusē šodien nudien interesantas dabas parādības.
Novadu ziņas
2016. gada 15. augusts, 20:14

Pirmdienas pēcpusdienā Liepājā novēroti virpuļviesuļi. FOTO

Jauns.lv

Pirmdienas pēcpusdienā Liepājā novēroti virpuļviesuļi – vismaz viens vēja stabs izauga virs jūras, cits – iekšzemē, liecina Liepājas pilsētas domes un vietējo iedzīvotāju publicētās fotogrāfijas sociālajos tīklos.

Nelieli virpuļviesuļi piekrastē vasaras beigās ir samērā bieža parādība. Parasti tie veidojas virs ūdens, un tos mēdz dēvēt par ūdensstabiem. Šāds vēja radīts stabs gan sevī neiesūc ūdeni, vēja virpulis ir redzams tādēļ, ka kondensējas ūdens tvaiks.

6.augustā divi ūdensstabi tika novēroti pie Kolkas raga.

Pirmdien daudzviet Latvijā bijušas lietusgāzes, vietām arī pērkona negaiss un intensīva krusa. Stipru nokrišņu laikā gaisa temperatūra pat dienas vidū pazeminājās līdz +11 grādiem, vēja ātrums brāzmās vietām sasniedza 16 metru sekundē.

Lielāko krusas graudu diametrs bija divi centimetri, Aizputes novada Kazdangas pagastā krusa noklāja zemi baltu.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu galvenokārt Kurzemē un Zemgales rietumu daļā gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām arī krusa un lielas vēja brāzmas, prognozē sinoptiķi.

Stiprs vējš Kurzemē gaidāms ne tikai pērkona negaisa, bet arī ciklona dēļ. Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Kurzemes rietumkrastā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 17-20 metriem sekundē.

BNS/Foto: Liepāja.lv/Twitter

Tēmas