Slimnīcā mirušais bērniņš pēc operācijas bijis stabilā stāvoklī; notikušo vērtēs mēnesi
Precīzai apstākļu noskaidrošanai svarīgs būtu autopsijas slēdziens.
Sabiedrība
2016. gada 17. augusts, 10:12

Slimnīcā mirušais bērniņš pēc operācijas bijis stabilā stāvoklī; notikušo vērtēs mēnesi

Jauns.lv

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) divus gadus vecā bērna nāvi varētu izvērtēt aptuveni mēnesi, aģentūru BNS informēja BKUS pārstāve Daiga Rauba.

Slimnīcā izveidota Pacientu drošības gadījumu izskatīšanas grupa nelaimes gadījuma izvērtēšanai, kurā iesaistīti Pacientu drošības sistēmas, anestēzijas, ķirurģijas un aprūpes speciālisti, kā arī virsārsti.

Rauba informēja, ka bērnam tika veikta ārstnieciska procedūra standarta īslaicīgā vispārējā anestēzijā, pēc kuras bērns stabilā stāvoklī un jau sākot mosties, kopā ar vienu no vecākiem tika pārvietots uz palātu tālākai ārstēšanai. Sākotnēji problēmas konstatētas netika. Stundu pēc manipulācijas māte izsauca personālu, jo bērns bija bez dzīvības pazīmēm, nekavējoties tika uzsākti reanimācijas pasākumi. Diemžēl bērnu reanimatologiem neizdevās glābt.

Eksperti veiks gadījuma analīzi un ekspertīzi notikušajam nelaimes gadījumam. Izvērtēšana tiek organizēta atbilstoši starptautiski pieņemtajai kārtībai par negadījumu izskatīšanu slimnīcās, ievērojot tā sauktās Pamatcēloņu analīzes metodi, kas ne tikai noskaidro notikušā cēloņus, bet arī pārskata iespējamos riskus, slimnīcas iekšējos procesus, noteikumus, kārtības, resursus, darba organizēšanas jautājumus, vecāku informēšanas procesu, pacientu aprūpes standartus, jo īpaši,pēc augsta riska manipulācijām, kā arī nosaka tādas rīcības un papildu aizsargmehānismus, lai līdzīgs negadījums neatkārtotos.

Pēc Raubas teiktā, precīzai apstākļu noskaidrošanai svarīgs būtu autopsijas slēdziens. Slimnīca respektēs likumisko pārstāvju viedokli šajā jautājumā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka BKUS sākusi izmeklēšanu par divus gadus veca bērna nāvi slimnīcā. Slimnīca paudusi visdziļāko līdzjūtību bērna vecākiem un tuviniekiem.

BNS/Foto: AFP/LETA/Scanpix