Ieslodzītie atkal sūdzas par apstākļiem Jelgavas cietumā
Divas prasības iesniegtas par Ieslodzījuma vietu pārvaldi, kā arī pret Jelgavas cietumu.
112
2016. gada 17. augusts, 12:37

Ieslodzītie atkal sūdzas par apstākļiem Jelgavas cietumā

Jauns.lv

Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā tiek izskatītas divu ieslodzīto sūdzības par apstākļiem ieslodzījuma vietā - Jelgavas cietumā.

Edgars Vagalis iesniedzis divas sūdzības. Viena vērsta pret Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP), lūdzot vērtēt iestādes faktisko rīcību un atlīdzināt morālo un personisko kaitējumu. Otrā prasība ir gan pret IeVP, gan Jelgavas cietumu par rīcības atzīšanu par prettiesisku un morālā kaitējuma atlīdzinājumu.

Par IeVP sūdzību iesniedzis arī Mārtiņš Putniņš, kurš lūdz atzīt par prettiesisku iestādes faktisko rīcību un atlīdzināt morālo kaitējumu.

Vagaļa sūdzības tiesa turpinās izskatīt 5.septembrī, jo augusta sēdē tiesa atzina, ka lietu nav iespējams izskatīt, tāpēc ka uz tiesas sēdēm nebija ieradies pieteicējs.

Savukārt lieta par Putniņa sūdzību tika izskatīta pēc būtības, informēja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama kancelejas vadītāja Tatjana Karpova. 2.septembrī pēc plkst.15 paredzēts sagatavot spriedumu.

IeVP, kamēr nav zināms spriedums, sūdzības nav gatava komentēt, lai neietekmētu tiesu, aģentūrai LETA pauda pārvaldes preses pārstāve Ināra Makārova. Viņa vien apstiprināja, ka tās saistītas ar apstākļiem ieslodzījuma vietā.

Viens no vīriešiem joprojām atrodas cietumā, otrs no ieslodzījuma vietas atbrīvots, informēja Makārova.

 

LETA / Foto: Agnese Gulbe/LETA