Pārvācies uz Rīgas pili, pirmajā darba dienā Vējonis brokastos ar visiem eksprezidentiem
Pirmdien no rīta prezidents Vējonis pie brokastu galda tiksies ar saviem priekšgājējiem.
Sabiedrība
2016. gada 19. augusts, 15:48

Pārvācies uz Rīgas pili, pirmajā darba dienā Vējonis brokastos ar visiem eksprezidentiem

Jauns.lv

Atzīmējot Valsts prezidenta kancelejas atgriešanos Rīgas pilī, 22.augustā norisināsies svinīgas brokastis, kurās piedalīsies Raimonds Vējonis un eksprezidenti, pastāstīja Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis.

Pasākums notiks pēc Valsts prezidenta standarta pacelšanas Rīgas pils Svētā gara tornī plkst.9. Siksnis stāstīja, ka Vējonis kopā ar eksprezidentiem dosies ekskursijā pa atjaunotajām pils telpām un pēc tam pavadīs laiku sarunās, ieturot brokastis.

Vējonis rezidencē Rīgas pilī pastāvīgi sāks strādāt pirmdien, 22.augustā. Tad pie Rīgas pils arī tiks atjaunota Goda sardzes posteņa darbība.

Valsts prezidenta kancelejas darba atsākšana Rīgas pilī aizkavējās, jo ilgstoši neizdevās parakstīt līgumu ar valsts nekustamo īpašumu pārvaldītāju "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Prezidenta  kanceleja aprīlī Rīgas pilī bija konstatējusi gan vizuālus, gan tehniskus defektus, kuru dēļ tā darbu šajās telpās sākt nevarēja. Lielāko daļu defektu būvnieki par saviem līdzekļiem novērsa līdz aprīļa vidum, kad prezidenta kanceleja saņēma arī nomas līgumu un ķērās pie tā precizēšanas. Sākotnēji tika plānots, ka Vējonis darbu Rīgas pilī sāks jau šī gada pavasarī.

Jau ziņots, ka VNĪ un pilnsabiedrība "SBRE" decembra otrajā pusē pabeidza Rīgas pils priekšpils rekonstrukcijas darbus (projekta I kārta). To izmaksas tiek lēstas 34 miljonu eiro apmērā.

Rīgas pils rekonstrukcijas projektu sāka realizēt 2009.gadā, bet būvdarbus paildzināja ugunsgrēks, kas pilī izcēlās 2013.gada 20.jūnijā. Kopējā pils degšanas platība bija 3,2 tūkstoši kvadrātmetru - izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā, 4.stāvā - 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā - 200 kvadrātmetru platībā.


BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA