Kučinskis atstāsta Baidena teikto: mēs lieki sevi nopeļam
Latvija ir ļoti svarīga valsts un mēs lieki sevi nopeļam.
Sabiedrība
2016. gada 24. augusts, 17:12

Kučinskis atstāsta Baidena teikto: mēs lieki sevi nopeļam

Jauns.lv

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) viceprezidents Džo Baidens, sarunā ar ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) norādījis, ka Latvija ir ļoti svarīga valsts Eiropas kontekstā un atzinīgi novērtējis sasniegto dažādos jautājumos, trešdien žurnālistiem pastāstīja premjerministrs.

Kučinskis informēja, ka Baidens gan aktualizējis tādus tematus kā korupcija, banku sektors un citus, vienlaikus ASV administrācijas galvenā amatpersona esot skaidri un gaiši paudusi, ka Latvijai jābūt lepnai par savu paveikto un kārtējo reizi atzinis, ka tā ir ļoti svarīga valsts.

"Baidens arī runāja par to, cik mēs daudz esam sasnieguši un nereti paši sevi "noplicinām" par to, ka esam maza valsts. Latvija ir ļoti svarīga valsts, kas atrodas ļoti svarīgā vietā Eiropas kontekstā," ASV amatpersonas sacīto atstāstīja Kučinskis.

Tajā pašā laikā Kučinskis norādīja, ka Latvija nedrīkst atkārtoti pazemināt banku uzraudzības "latiņu" un atgādināja, ka šobrīd ar ASV palīdzību tiekot auditētas 12 Latvijas bankas.

"ASV arī novērtē to progresu kāds ir panākts banku sektora sakārtošanā, bet no mūsu puses ir apņemšanās darbu turpināt. Mēs nedrīkstam atkārtoti banku uzraudzības "latiņu" pazemināt, kā tas, diemžēl, bija noticis," sacīja Kučinskis. Situācija noteikti nepasliktinoties un katrā valstī, kur Baidens viesojas esot savas lietas, kas vēl jāsakārto.

Savukārt Vējonis norādīja, ka banku sektora sakārtošanas jautājums Latvijai nav jauns temats un viņaprāt, valstij vienkārši ir jāturpina sekot OECD ieteikumiem un noteiktajiem kritērijiem.

"Ir konkrēts valdības rīcības plāns, kas jāizdara līdz varēs teikt, ka darbs ir pilnībā pabeigts. Gan sektora sakārtošanā, gan arī uzraudzībā," sacīja Vējonis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka otrdien vizītē Latvijas galvaspilsētā Rīgā ieradies ASV viceprezidents Džo Baidens, kuram paredzēta tikšanās ar Latvijas augstākajām amatpersonām, kā arī ar ar triju Baltijas valstu prezidentiem. Tāpat ASV viceprezidentam bija paredzētas divpusējās tikšanās ar Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Kučinski un arī publiska uzruna Baltijas valstu iedzīvotājiem.

Eiropas vizītes ietvaros no 22.līdz 25.augustam Baidens apmeklēs arī Turciju un Zviedriju.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA