Pilnveidota instrukcija par dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību nodošanu dzīvokļu īpašniekiem
Runā Rīga
2016. gada 25. augusts, 16:07

Pilnveidota instrukcija par dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību nodošanu dzīvokļu īpašniekiem

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien, 25. augustā, akceptēja instrukcijas projektu pilnveidotai kārtībai, kādā dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesības tiks nodotas dzīvokļu īpašniekiem. Jaunais dokuments tapis, ievērojot „Dzīvokļa īpašuma likuma” normas un izvērtējot līdzšinējo Mājokļu un vides departamenta un Īpašuma departamenta sadarbību ar dzīvokļu īpašniekiem. Instrukcijā ir precīzi aprakstītas veicamās darbības un nosaukti konkrēti termiņi, kādos tās jāpaveic.

Instrukcijā noteikts, ka Mājokļu un vides departaments sniegs dzīvokļu īpašniekiem konsultatīvo un metodoloģisko atbalstu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu sasaukšanai un citos ar pārvaldīšanas tiesību pārņemšanu saistītos jautājumos. Mājokļu un vides departaments arī pieņems pieteikumus par dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību nodošanu dzīvokļu īpašnieku sabiedrībām vai pilnvarotām personām un pārbaudīs iesniegtos dokumentus, kā arī pieprasīs informāciju no pārvaldniekiem par noslēgtajiem līgumiem, dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku un īrnieku parādiem, uzkrājumiem remontdarbiem, tiesvedībām, brīvajām telpām.

Savukārt Īpašuma departaments, saņemot pārbaudītos dokumentus no Mājokļu un vides departamenta, sagatavos Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojuma projektu par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesību nodošanu sabiedrībai vai pilnvarotajai personai, un pēc tam arī aktu par nekustamā īpašuma pārvaldīšanas tiesību nodošanu dzīvokļa īpašniekiem.

Instrukcija vēl jāapstiprina Rīgas domei.

Regīna Zommere/Foto: Lita Krone/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību