Dienas FOTO: Kāds aizlienējis jaciņu Bastejkalna parka kailās meitenes skulptūrai
Savdabīgais vandālisms konstatēts piektdienas rītā. Motīvi nav zināmi, taču "huligāna" modes izjūta ir jāuzteic.
Sabiedrība
2016. gada 26. augusts, 14:00

Dienas FOTO: Kāds aizlienējis jaciņu Bastejkalna parka kailās meitenes skulptūrai

Jauns.lv

Šādu faktu pa ceļam uz darbu konstatējis kāds rīdzinieks. Ierastajā Bastejkalna parka ainavā, piektdienas rītā izcēlusies viena savāda detaļa – tēlnieces Aleksandras Briedes kailās meitenes skulptūrai kāds mugurā uzvilcis violetu "bolero" tipa jaciņu, tādējādi piesedzot viņas krūtis no garāmejošo skatieniem.

Nāk rudens. Un varbūt tieši tāpēc kāds nenoskaidrots labdaris saģērbis Bastejkalna parkā esošo meitenes skulptūru. Tiesa gan, ņemot vērā, ka akmenī kaltā meitene, kurai pazīstamā tēlniece savulaik devusi nosaukumu "Mana zeme" tur vienmēr stāvējusi atplestām rokām un kailām krūtīm, varētu arī spriest, ka kādam pilsonim gluži vienkārši apnikusi netiklība pilsētas parkos.

"Lai vai kā, jāsaka, ka gan krāsa, gan apģērba gabals akmens dāmai patiesi piestāv. Cerams, ka šādas epizodes iezīmē arī jaunu modi vandālismā!" smej aculiecinieks.

Parku sakopēji tomēr izģērbs skulptūru

SIA „Rīgas meži” daļas „Dārzi un parki” vadītāja Aija Anita Baķe Kasjauns.lv gan darīja zināmu, ka nekāda patvaļīga galvaspilsētu skulptūru apģērbšana netiks pieļauta.

Pārstāve paziņoja, ka steigšus sazināsies, ar atbildīgajiem, lai noskaidrotu vairāk un nosūtīs kādu, lai skulptūru izģērbtu: "Cik man zināms, šī nav mūsu iniciatīva. Iespējams, kāds ir vienkārši pazaudējis šo apģērba gabalu. Sazināsimies ar atbildīgajiem speciālistiem, lai noskaidrotu vairāk, un jaciņa tiks novākta."

Kasjauns.lv/Foto: aculiecinieka foto