Tā uzspridzināja aizdomīgo somu Rīgas centrā. FOTO. VIDEO
Aizdomīgajā somā, kas šodien kontrolēti tika uzspridzināta pie Rīgas Centrālās stacijas.
Sabiedrība
2016. gada 26. augusts, 17:15

Tā uzspridzināja aizdomīgo somu Rīgas centrā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Aizdomīgajā somā, kas šodien kontrolēti tika uzspridzināta pie Rīgas Centrālās stacijas, atradās kaut kas līdzīgs spridzeklim, pastāstīja viena no notikuma aculieciniecēm.

Sieviete aģentūrai LETA stāstīja, ka ap plkst.14 ieradusies sabiedriskā transporta pieturā. Tur tobrīd sievietes sākušas uztraukties par pamestu "SuperNetto" iepirkuma somu, kuru esot atstājis kāds jauns vīrietis un no kuras nākušas regulāras pīkstienu skaņas.

Aculieciniece pati ielūkojusies iepirkumu somā, kur ieraudzījusi nelielu tumšas krāsas četrstūrainu modinātājpulksteni, kas bijis savienots ar pāris vadiem un pusplaukstas izmēra briketi.

Sieviete tobrīd nodomājusi, ka tā ir spridzekļa mulāža, tāpēc nevienam nav zvanījusi. Kāds vīrietis minēto priekšmetu vēlējies no somas izņemt, bet apkārt esošās dāmas sacēlušas pamatīgu traci, aizliegušas viņam šādi rīkoties un acīmredzot kāda no viņām arī ziņojusi policijai.

Tobrīd pieturā ieradies sievietes gaidītais autobuss un viņa devusies prom.

Valsts policijā atgādina, ka šāda rīcība ir ierasta un vienmēr pielietota prakse situācijās, kad tiek saņemti ziņojumi par spridzināšanas draudiem vai tiek ziņots par aizdomīgiem, bez uzraudzības atstātiem saiņiem, jo primārais šādos gadījumos ir apkārtējo iedzīvotāju drošības nodrošināšana konkrētajā vietā.

Kā ierasts, aizdomīgais sainis tika pārbaudīts gan ar tehnikas palīdzību, gan piesaistot dienesta suni, kā arī "Omega" darbiniekam to apsekojot. Šajā gadījumā somā esošais priekšmets vizuāli līdzinājās mulāžai ar pulksteņa mehānismu, kas arī radīja aizdomīgos trokšņus.

Tomēr drošības nolūkos tika pieņemts lēmums veikt priekšmeta neitralizēšanu ar kontrolētu uzspridzināšanu turpat uz vietas.

Policija skaidros gan minētā maisiņa izcelsmi, gan personas, kas minēto priekšmetu atstājušas šajā vietā. Pašlaik gan transporta, gan gājēju kustība ir pilnībā atjaunota. 

LETA/Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA