Intars Busulis Jūrmalā jau kā savējais
Jau šo sestdien Kauguru rudens svētkos Intars Busulis priecēs kopā ar „Abonementa orķestri”.
Novadu ziņas
2016. gada 30. augusts, 14:22

Intars Busulis Jūrmalā jau kā savējais

Jauns.lv

Jūrmalā (Kauguros, Tallinas ielā) 3. septembrī jau otro gadu notiks Kauguru rudens svētki. Un tajos ar uzstāšanos priecēs Latvijā iecienītais mākslinieks Intars Busulis un „Abonementa orķestris”. Sarunā ar portālu Kasjauns.lv Intars neslēpa prieku par gaidāmo koncertu.

“Jau zinu, ko sagaidīt, jo pagājušajā gadā tur biju un redzēju, ka cilvēki nenormāli pārdzīvo, raudāja, skatījās koncertu asarām acīs. Varbūt viņi neko tādu iepriekš nebija dzirdējuši, bet emocijas sprāga ārā. Ne tikai es, bet arī mani skatuves kolēģi, draugi bija pārsteigti par cilvēku lielo atsaucību. Bija ļoti forši! Šogad jāceļ līmenis!” saka dziedātājs Intars Busulis.

Koncertā dziedātājs ar grupu izpildīs programmu, kurā iekļaus gan vecās un iemīļotās dziesmas, gan daudzas svaigas kompozīcijas. “Negribu daudz atklāt, bet tie cilvēki, kuri bija uz koncertu Dzintaru koncertzālē 24. augustā, zinās, ko gaidīt Kauguros. Būs gandrīz tāds pats koncerts, tikai bez simfoniskā orķestra. Spēlēsim arī vecās dziesmas, jo tautai patīk. Būs dziesmas arī krievu valodā, mēs nebaidāmies no šīs valodas. Mēs arī zinām, ka Kauguros dzīvo daudz krievvalodīgo cilvēku, gribas, lai visiem ir forši, nevis tikai principiāli iestāties par vai pret kaut ko,” nosaka Busulis.

Šis būs grupas trešais lielais koncerts Jūrmalā šīs vasaras laikā. “Vēl jau bija Galantes un citu mākslinieku koncerti, kur piedalījos viesa statusā, tāpat ballītes, kuras diezgan regulāri Jūrmalā spēlējam kafejnīcās un restorānos. Esmu redzējis neskaitāmas uguņošanas gan pie jūras, gan priežu mežā. Šī vasara ir ap Jūrmalu. Nav bijusi nedēļa, kad neesmu tur cauri izbraucis. Nepielienot nevienam, tā vienkārši ir,” secina mākslinieks. Viņš arī piebilst: “Vienu pašu mani neviens tur negaida. Visi gaida mani ar kolēģiem. Tā ir tā atslēga, ar kuru slēdzam vaļā, raujam pušu cilvēku dvēseles stīgas!”

Dziedātāja iecienītākā vieta Jūrmalā ir Jaundubulti, kur ar ģimeni pavadītas četras skaistas vasaras. “Dzīvojām koka mājiņā 50 metru attālumā no jūras. Tā aizvien ir mīļākā vieta Jūrmalā, kur patīk būt. Tagad mūsu vietā dzīvo dziedātāja Jolanta Strikaite ar ģimeni, bet pirms mums tur dzīvoja Kārlis Lācis ar savējiem. Neko neatdodam, viss paliek ģimenei,” pasmaida mūziķis.

Kasjauns.lv / Foto: publicitātes