Juris Pūce: "Rasnačs attaisnojas kā mazs bērns"
Partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce.
Viedokļi
2016. gada 30. augusts, 16:21

Juris Pūce: "Rasnačs attaisnojas kā mazs bērns"

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Latviju apmeklēja ASV viceprezidents Džo Baidens. Politiķis ne tikai deva solījumu Latvijai pilnībā pildīt NATO līguma saistības karadarbības gadījumā, bet arī krietni nopēla mūsu tiesu sistēmas darbību.

ASV viceprezidents Džo Baidens ieradās Latvijā, lai, atsaucoties uzaicinājumam, oficiālā vizītē tiktos ar visu Baltijas valstu prezidentiem. Savā publiskajā uzrunā Latvijas galvenā stratēģiskā partnera viceprezidents vairākkārt apliecināja, ka uzbrukuma gadījumā ASV stingri ievēros NATO līguma saistības un aizsargās mūsu valsts neatkarību. “Tas, protams, priecē! Taču ne tik iepriecinoši bija Baidena kunga izteikumi, kas tika veltīti Latvijas tieslietu jomai. Nav jau tā, ka mēs paši to nezinātu – liela korupcija, lēni un necaurskatāmi tiesu procesi, neskaidrs maksātnespējas process… Tomēr skumji to vēlreiz dzirdēt arī no mums draudzīgas lielvalsts,” ASV viceprezidenta uzrunu komentēja TV24 raidījuma “Vai nauda aug kokos?” vadītājs un partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce.

Ekonomistu pēc Baidena veltītās kritikas Latvijas tieslietu jomai īpaši pārsteigusi ministra Dzintara Rasnača reakcija: “Šādā situācijā gribētos no tieslietu ministra sagaidīt ātru rīcību, skaidri nosakot nepieciešamās reformas nozares uzlabošanai. Tā vietā viņš rīta raidījumā televīzijā paziņo, ka ASV Baltā nama mājaslapā vienkārši ir atrodama novecojusi informācija ar datiem no šī gada maija. Ja trīs mēnešu laikā situācija tiešām ir krasi mainījusies, visu cieņu ministram. Tomēr tā kā nekas par to vismaz ārēji neliecina, jādomā, ka tie ir vienkārši ministra bērnišķīgie attaisnojumi un nevēlēšanās vai nespēja veikt būtiskas reformas nozarē”. Pūce norādīja, ka tas esot tikai vēl viens netiešs ministra signāls, ka Rasnaču esošā situācija apmierina: “Gadiem ilgi tiesas procesi, milzu korupcija un zaudēti potenciālu investīciju miljoni. Vai to visu tiešām kā ar roku aizslaucīs Baltā nama mājaslapas informācijas atjaunināšana?” retoriski vaicāja Pūce.

Partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce / Foto: Edijs Pālens/LETA