Ģimene mirušu sirmmāmuļu iemet ezerā Valgundē, jo neesot bijis naudas bērēm
Aizbildinoties ar naudas trūkumu bērēm, tuvinieki mirušas sievietes ķermeni izmetuši ezerā Valgundē.
112
2016. gada 31. augusts, 15:00

Ģimene mirušu sirmmāmuļu iemet ezerā Valgundē, jo neesot bijis naudas bērēm

Jauns.lv

Jelgavas novada Valgundes pagastā ezerā atrasta mirusi sieviete, kuru tuvinieki finansiālu apsvērumu dēļ neesot varējuši pienācīgi apglabāt, tāpēc izmetuši līķi ūdenstilpē, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Veicot izmeklēšanas darbības pēc tam, kad policijai ziņots par Lilijas ezerā atrasto līķi, noskaidrota mirušās sievietes identitāte. Noskaidrots arī, ka 78 gadus vecā sieviete jūlija sākumā mirusi dabīgā nāvē dzīvoklī Jūrmalā. Mirušās sievietes vīrs un dēls finanšu trūkuma dēļ nolēmuši neveikt apbedīšanu, bet pēc rūpīgi izstrādāta plāna viņas līķi aizvest uz Valgundes pagastu un iemest Lilijas ezerā.

Par nozieguma izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja mirušās sievietes vīru un dēlu. 1936. un 1974.gadā dzimušajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Abi vīrieši arī dzīvojuši Jūrmalā. Policija nozīmējusi vairākas ekspertīzes, tostarp psihiatrisko. Tāpat likumsargi skaidros, vai abi pieprasījuši apbedīšanas pabalstu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Valgundes pagasta pārvaldes vadītāja Maija Lasmane pastāstīja, ka Lilijas ezers atrodas neapdzīvotā vietā pie pašas Jelgavas novada robežas, Ķemeru Nacionālā parka teritorijā.


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA