Kultūra
2012. gada 21. februāris, 03:08

LU varēs vairāk uzzināt par asteroīdiem un meteorītiem

Jauns.lv

Latvijas Universitātē (LU) ceturtdien norisināsies pasākums "Zinātnes kafejnīca", kura laikā interesenti no ekspertiem varēs uzzināt vairāk par asteroīdiem un meteorītiem, aģentūrai BNS pavēstīja LU Preces centrā.

Par asteroīdiem un meteorītiem "Zinātnes kafejnīcā" stāstīs LU Zinātņu un tehnikas vēstures muzeja direktors Ilgonis Vilks, kurš sniegs ievadu un pastāstīs par asteroīdiem, kas lido tuvu garām Zemei, sadursmes draudiem, potenciālajām sekām un sadursmes novēršanas iespējām.

Savukārt LU Astronomijas institūta direktors Ilgmārs Eglītis informēs par asteroīdu atklājumiem Latvijā, bet LU Astronomijas institūta galvenais pētnieks Ivars Šmelds stāstīs par kosmiskajiem atkritumiem un to novērošanu.

Interesentus ar meteorītiem iepazīstinās arī F.Candera kosmosa izpētes muzeja vadītāja Gunta Vilka, ļaujot aplūkot vairākus muzeja eksponātus.

Pasākums sāksies plkst.18.

"Zinātnes kafejnīcas" mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu.


BNS