Sinoptiķu prognozes tuvākajām dienām vairs nav tik iepriecinošas
Jaunnedēļ bieži veidosies migla un dažkārt sauli var aizsegt mākoņu sega.
Sabiedrība
2016. gada 11. septembris, 13:37

Sinoptiķu prognozes tuvākajām dienām vairs nav tik iepriecinošas

Jauns.lv

Anticiklons, kas pēdējās dienās Latvijai atnesis pārsvarā sausu un saulainu laiku, saglabāsies arī nākamnedēļ, bet no ziemeļiem ieplūdīs vēsāks gaiss, prognozē "Global Forecast System".

Svētdiendaudzviet Kurzemē un vietām Ziemeļvidzemē ir apmākušās debesis un ne visur izklīdusi migla. Arī jaunnedēļ bieži veidosies migla un dažkārt sauli var aizsegt mākoņu sega, bet ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Anticiklons novietosies tā, ka Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss no ziemeļiem, līdz ar to gaisa temperatūra nebūs tik augsta kā prognozēts iepriekš – vairumā dienu tā nepārsniegs +17..+22 grādus, siltākais laiks gaidāms Kurzemē. Naktis un rīti būs rudenīgi dzestri, dažās naktīs vietām – pārsvarā Vidzemē un Latgalē – veidosies salna.

Nedēļas nogalē anticiklona ietekme, iespējams, mazināsies. Ilgtermiņa prognozes gan rāda, ka arī septembra otrajā pusē Latvijā līs mazāk nekā ierasts.

Nākamās nedēļas sākumā saglabāsies silts laiks, bet nedēļas nogalē kļūs nedaudz vēsāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. No pirmdienas līdz ceturtdienai gaidāms mainīgs mākoņu daudzums bez nokrišņiem. Naktīs un no rītiem vietām iespējama migla.

Minimālā gaisa temperatūra naktī nedēļas sākumā būs no plus sešiem līdz plus 12 grādiem, naktī uz pirmdienu - līdz plus 16 grādiem. Piekrastes rajonos gaisa temperatūra naktī būs no plus 13 līdz plus 15 grādiem.

Pirmdien dienā gaiss var iesilt pat līdz plus 25 grādiem, otrdien un trešdien maksimālā gaisa temperatūra dienā būs no plus 15 līdz plus 22 grādiem.

Ceturtdien joprojām gaidāms saulains laiks, bez nokrišņiem un gaisa temperatūra būs no plus 15 līdz plus 17 grādiem.

Piektdien valsts austrumu daļā tiek prognozēts mākoņains laiks ar nokrišņiem. Gaisa temperatūra dienā būs no plus 15 grādiem austrumu rajonos līdz plus 19 grādiem valsts centrālajā daļā un rietumu rajonos.

LETA, BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA