Bruņojušies ar nazi, trīs jaunieši Rīgā tramvajā aplaupa vīrieti
Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.
112
2016. gada 13. septembris, 12:25

Bruņojušies ar nazi, trīs jaunieši Rīgā tramvajā aplaupa vīrieti

Jauns.lv

Valsts policija (VP) sestdien uzreiz pēc laupīšanas aizturēja trīs jauniešu kompāniju, informē Valsts policija.

Sestdienas vakarā, plkst.22.35, kāds 1998.gadā dzimis jaunietis un trīs jaunu puišu kompānija kopā brauca tramvajā. Pie jaunieša pienāca viens no kompānijas puišiem, jautājot, cik ir pulkstenis. Jaunietis izvilka savu mobilo tālruni un pateica precīzu laiku. Tajā brīdī klāt pienāca vēl viens puisis no tās pašas kompānijas, pielika jaunietim pie rīkles nazi un draudēja sadurt, pieprasot atdot savu mobilo telefonu. Tikmēr trešais kompānijas puisis atradās turpat blakus. Jaunietis nepretojās un atdeva savu telefonu laupītājiem.

Tramvajam ierodoties 13.janvāra ielā, iespējamie laupītāji ātri izkāpa un aizsteidzās prom, bet cietušais nekavējoties vērsās pie VP ekipāžas, kura atradās netālu no tramvaja pieturas. Policijas darbinieki uzreiz reaģēja un aizturēja iespējamos laupītājus pie lombarda Merķeļa ielā.

Tika aizturēti 1996., 1997. un 1995.gadā dzimuši jaunieši, kuri pirms tam jau nonākuši policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, iespējama mantas konfiskācija un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

BNS / Foto: Valsts policija