Policisti pasta sūtījumā Rēzeknē atrod nemarķētu pistoli un munīciju
Sūtījuma galamērķis esot bijusi Īrija. Patlaban policija ir nozīmējusi ekspertīzi un tiek skaidrota sūtītāja identitāte.
112
2016. gada 13. septembris, 17:22

Policisti pasta sūtījumā Rēzeknē atrod nemarķētu pistoli un munīciju

Jauns.lv

12.septembrī Valsts policijas (VP) Rēzeknes iecirknī vērsās kāds vīrietis, kurš strādā vietējā uzņēmumā, kas nodarbojas ar starptautisko sūtījumu piegādi. Darbinieks likumsargu rokās nodevis kādu, viņaprāt, aizdomīgu sūtījumu. Atverot paciņu, policisti konstatējuši vairākus priekšmetus, kas līdzinās gāzes pistoles detaļām un munīcijas krājumiem.

Kā policijai atklājis aculiecinieks, aizdomīgo paciņu viņš konstatējis veicot ikdienas pienākumus – saņemto sūtījumu pārkraušanu. Viena no pakām ar visai netipisku skaņu izkrita no bagāžas nodalījuma un vīrietim radās aizdomas, ka pakā kaut kas būs saplīsis. Darbinieks nolēmis atvērt iepakojumu, lai to pārbaudītu un pēc paciņas atplēšanas tūlīt pat nolēmis ziņot par atradumu policijai.

Atrastajām ieroča detaļām izdzēsti numuri

Pārbaudot pasta sūtījumu, kura galamērķis bija Īrija, likumsargi konstatēja divus pistolei līdzīgus priekšmetus ar munīciju. Pēc sākotnējas informācijas, tie varētu būt gāzes pistoļu rāmji ar izdzēstiem numuriem un gāzes ieroča munīcija. Pašlaik ir nozīmētas visas nepieciešamās ekspertīzes, tiek skaidrota sūtītāja personība, un turpinās izmeklēšana.

Sūtītājam draud naudassods līdz 350 eiro

Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 181.panta 2.daļas, par gāzes pistoles (revolvera), aukstā ieroča, mazas enerģijas pneimatiskā ieroča vai dezaktivēta šaujamieroča, gāzes pistoles (revolvera), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, vai šaujamieroča, gāzes pistoles (revolvera), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča kopijas, vai šaujamieroča, kas padarīts derīgs šaušanai tikai ar salūtpatronām, vai ieroča, kas paredzēts munīcijai, kura pildīta ar medikamentiem un paredzēta dzīvnieku īslaicīgai iemidzināšanai, paralizēšanai vai nogalināšanai, vai minēto ieroču munīcijas, vai speciālā līdzekļa aprites noteikumu pārkāpšanu — uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 350 euro, konfiscējot ieroci, munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas.

Kasjauns.lv/foto: Shutterstock

Tēmas