Mediķim saistībā ar cilvēka nāvi piespriež nosacītu cietumsodu un liek maksāt 15 000 eiro
Apsūdzībā teikts, ka apsūdzētā persona nepienācīgi pildīja Ārstniecības likumā noteiktos profesionālos pienākumus.
112
2016. gada 14. septembris, 16:57

Mediķim saistībā ar cilvēka nāvi piespriež nosacītu cietumsodu un liek maksāt 15 000 eiro

Jauns.lv

Rīgas rajona tiesa šodien kādas slimnīcas anesteziologam-reanimatologam par profesionālo pienākumu nolaidīgu pildīšanu, kas bijusi par iemeslu cietušā nāvei, piesprieda nosacītu cietumsodu.

Noteikta brīvības atņemšana uz trīs gadiem gadiem nosacīti un ar tikpat ilgu pārbaudes laiku. Tāpat tiesa noteica, ka mediķim cietušajai jāmaksā 1236 eiro liela materiālā kaitējuma kompensācija un 15 000 eiro morālā kaitējuma kompensācija.

Motivēts spriedums būs pieejams 28.septembrī, un tad to varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Prokuratūra norāda, ka 2014.gada augustā apsūdzētā persona, pildot ārsta anesteziologa-reanimatologa pienākumus, savas dežūras laikā, sniedzot medicīniskos pakalpojumus cietušajai personai, kas vērsās ar sūdzībām par savu veselības stāvokli, nenodrošināja savlaicīgu un pareizu ārstēšanu.

Apsūdzībā teikts, ka ar šādu savu rīcību apsūdzētā persona nepienācīgi pildīja Ārstniecības likumā noteiktos profesionālos pienākumus. "Ārsta nolaidība apsūdzētās personas neuzmanības dēļ bija tiešā cēloniskā sakarībā ar cietušās personas nāves iestāšanos," iepriekš skaidroja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

LETA / Foto: Shutterstock