Kučinskis Bratislavā uzsver nepieciešamību izlīdzināt dzīves līmeni ES
Bratislavas sanāksme norisinās 27 valstu formātā, jo tajā nepiedalās Lielbritānija.
Sabiedrība
2016. gada 16. septembris, 22:14

Kučinskis Bratislavā uzsver nepieciešamību izlīdzināt dzīves līmeni ES

Jauns.lv

Eiropas Savienībā (ES) nepieciešams izlīdzināt dzīves līmeni, tā piektdien ES dalībvalstu un valdību vadītāju neformālajā sanāksmē Bratislavā norādīja Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas pārstāve Lita Juberte-Krūmiņa, jau tikšanās sākumā izskanēja aicinājums strādāt visām ES valstīm vienoti un neizlikties, ka saistībā ar Lielbritānijā notikušā referenduma rezultātiem viss ir kārtībā.

Eiropadomes dalībnieki bija vienisprātis, ka ES ir nepieciešams stiprināt, īpašu uzmanību pievēršot ekonomikas attīstībai un drošībai.

Kučinskis, uzrunājot sanāksmes dalībniekus, uzteica faktu, ka visiem ir vienota sapratne par ES iekšējo un ārējo drošību, kā arī darāmo tās uzlabošanai. Tāpat viņš akcentēja, ka ES prioritāte ir ekonomikas attīstība, vienlaikus uzsverot nepieciešamību pēc pasākumiem sociālekonomiskās konverģences stiprināšanā jeb dzīves līmeņa izlīdzināšanā ES dalībvalstīs.

Lai veicinātu sociālekonomiskās situācijas uzlabošanu, Latvijas interesēs ir uzlabot ES Vienotā tirgus darbību, stiprinot visas četras pamatbrīvības un nepieļaujot diskrimināciju attiecībā uz brīvu darbaspēka kustību un pakalpojumu sniegšanu. Būtiski ir veicināt abpusēji izdevīgu tirdzniecības līgumu noslēgšanu starp ES un trešajām valstīm, sacīja premjerministrs.

Bratislavas sanāksme norisinās 27 valstu formātā, jo tajā nepiedalās Lielbritānija. Sanāksme ir pirmā no vairākām ES līderu neformālās tikšanās reizēm, kurā spriež par ES turpmāko attīstību pēc Lielbritānijas referenduma.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA