Liepājā pamatīgi piedzēries satiksmes autobusa šoferis notriecis sirmgalvi
1972.gadā dzimušā autobusa vadītāja izelpā ir konstatētas 1,97 promiles alkohola.
112
2016. gada 20. septembris, 11:30

Liepājā pamatīgi piedzēries satiksmes autobusa šoferis notriecis sirmgalvi

Jauns.lv

Šoferis, kura vadītais satiksmes autobuss vakar Liepājā notriecis 92 gadus vecu sievieti, pie stūres ir bijis alkohola reibumā.

Kā informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Jolanta Knīse, 1972.gadā dzimušā autobusa vadītāja izelpā ir konstatētas 1,97 promiles alkohola. Policija izmeklē visus notikušā apstākļus.

Negadījumā bija iesaistīts uzņēmuma AS "Liepājas autobusu parks" pilsētas sabiedriskā transporta autobuss. Kā pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns, negadījums noticis pēcpusdienā, pēc plkst.13, bet ikrīta pārbaude šoferim veikta pirms darba, ap plkst.5. Šajās pārbaudēs ir jāievēro noteikta procedūra - šoferiem tiek veikts alkohola tests un vizuālais novērtējums, kā arī tiek mērīts asinsspiediens.

Kā atzina Krongorns, viņš uzticas sava uzņēmuma darbiniekiem, uzticas, ka viņi apzinīgi veic savus darba pienākumus. Medmāsa, pie kuras šoferis izgājis ikrīta pārbaudi, uzņēmumā strādā vairāk nekā 25 gadus, un līdzšinējā praksē nekad nav bijuši gadījumi vai sūdzības, kas liktu apšaubīt viņas atbildības sajūtu un profesionalitāti, stāstīja Krongorns. Savukārt reibumā pieķertais šoferis "Liepājas autobusu parkā" strādājis četrus gadus. Arī par viņu sūdzību iepriekš nav bijis. Pašlaik viņš no darba pienākumiem ir atstādināts.

"Domāsim par to, kā uzlabot šoferu kontroli arī dienas vidū," atzina Krongorns. Esot gan jāsaprot, ka uzņēmumā ir daudz, proti, vairāk nekā 200, darbinieku, taču izlases kārtībā šādas pārbaudes dienas vidū notiekot jau arī pašlaik.

Uzņēmumā atzina, ka šis ir ārkārtējs gadījums, kas tikšot rūpīgi izanalizēts, veicot iekšējo pārbaudi un pieņemot paskaidrojumus gan no šofera, gan no medmāsas. "Gandrīz divas promiles - tas, protams, mums ir šoks. Varam izteikt tikai dziļu nožēlu par notikušo un esam gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu cietušajai. Darīsim visu, lai šādas situācijas neatkārtotos," atzina Krongorns.

Kā pastāstīja Liepājas reģionās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase, cietusī ar galvas sasitumu ievietota traumatoloģijas nodaļā. Ārsti prognozē, ka slimnīcā viņai būs jāpaliek vismaz līdz šīs nedēļas beigām.

Jau ziņots, ka vakar Liepājā satiksmes autobuss "Solaris Urbino 12" notriecis kādu 92 gadus vecu sievieti. Negadījums noticis Malkas ielā, kur 1972.gadā dzimis vīrietis ar satiksmes autobusu uzbraucis 1924.gadā dzimušai sievietei, kura pēkšņi šķērsojusi ceļa braucamo daļu. Cietusī gājēja ar traumām nogādāta slimnīcā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA