23 gadus vecā Henrija mīklainā nāve liek uzdot jautājumus. VIDEO
Ūdenslīdēji puiša mirstīgās atliekas atrada upē, netālu no vietas, kur viņš pēdējo reizi sēdējis ar draugiem.
Sabiedrība
2016. gada 23. septembris, 07:12

23 gadus vecā Henrija mīklainā nāve liek uzdot jautājumus. VIDEO

Jauns.lv

Policija izmeklē mīklainu kāda 23 gadus veca vīrieša nāvi - puisis izgāja pasēdēt ar draugiem, tad devās mājās, pēc kā ticis atrasts noslīcis upē. 

LNT raidījums "Degpunktā" vēstī, ka 23 gadus vecais Henrijs Pētersons pazuda 16.septembrī - no savām mājām Bērzaines pagasta Torņkalnos viņš izgāja pusdienas laikā, lai dotos uz Valmieru, kur bija sarunāta tikšanās ar draugiem. 

Jaunieši satikās un devās uz vietējo parku, lai pasēdētu Valterkalniņā un iedzertu kādu grādīgu dzērienu. Pagāja dažas stundas, iestājās tumsa un Henrijs pateica draugiem, ka viņam laiks doties. "Draugi palikuši bariņā, kur viņi bija sēdējuši. Pazudušais gājis gar Gaujas krastu prom, kad arī pēdējo reizi redzēts bijis," raidījumam norādīja Valsts policijas pārstāvis.

Raidījums norāda - dīvaini, ka, dodoties prom no notikuma vietas, draugi nebija paņēmuši drauga personīgas mantas - gandrīz vai pametuši šo vietu steigšus. Varbūt redzējuši to, par ko tagad bail atzīties. Piemēram, drauga slīkšanu. 

Policijā atklāj, ka vietā, kur pēdējo reizi jaunieši kopā sēdējuši, pazudušais bija atstājis džemperi, ko policija vēlāk arī atrada. 

Šonedēļ, pārmeklējot Gauju, nirējiem izdevās atrast puiša mirstīgās atliekas. Noticis noziegums, nelaimes gadījums vai arī Henrijs vienkārši atstāts bez palīdzības - to tagad jāskaidro izmeklētajiem, jo jau sākotnējās liecības dod priekšstatu, ka puiša bojāejas apstākļi ir ļoti mīklaini. 

Policijā arī atzīst, ka jaunieši bija lietojuši alkoholu, taču to, cik daudz, varēs atklāt ekspertīzē.

Par Henrija bojāeju uzsākts kriminālprocess. 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā"