Latvijā uzņemtā filma "Miglā" iekļauta Toronto filmu festivālā
Filma veidota pēc Vasilija Bikova stāsta motīviem par partizānu cīņām Otrā pasaules kara laikā, par nodevību un amorāliem apstākļiem, kuros cilvēks spiests pieņemt morālus lēmumus.
Kultūra
2012. gada 28. augusts, 22:47

Latvijā uzņemtā filma "Miglā" iekļauta Toronto filmu festivālā

Jauns.lv

Septembra sākumā Kanādā norisināsies 37.Toronto starptautiskais filmu festivāls (TIFF), kurā tiks izrādīta arī studijas "Rija" kopražojuma filmu "Miglā" ("In The Fog"), kas pagājušā gada rudenī tika uzņemta Daugavpils apkārtnē.

Filma festivālā iekļauta "Mūsdienu pasaules kino" kategorijā, kurā ir pārstāvētas labākās filmas no visas pasaules, kas nav angļu valodā, informēja filmu studijas "Rija" pārstāve Baiba Bože.

Toronto filmu festivāls kļuvis par vienu no pasaules vērienīgākajiem kino notikumiem. Kino nozares pārstāvji uzsver TIFF nozīmību - tā ir starta platforma Eiropas filmām uz Amerikas tirgu. TIFF tiek raksturots kā skatītājiem visdraudzīgākais festivāls, jo tajā nav žūrijas. Festivāla galveno balvu "People's Choice Award" piešķirt pēc skatītāju balsojuma.

Šogad festivāls pārsteidz ar tā vēsturē vērienīgākajiem skaitļiem - 11 dienu laikā būs skatāmas 289 mākslas filmas un 83 īsfilmas kopumā no 72 valstīm, tostarp pasaules pirmizrādi piedzīvos 146 filmas. Pēc provizoriskām aplēsēm TIFF programmu noskatīsies aptuveni 260 000 kino fanu un vairāk nekā 1000 preses pārstāvju.

Festivālā jaunus darbus piedāvās arī Bens Afleks, Toms Tikvers, Endijs Vačovskis, Havjērs Dolans, Pols Tomass Andersons, Spaiks Lī, Nīls Džordans, Mira Naira, Roberts Redfords, Fransuā Ozons, Terenss Maliks un citi.

Režisora režisors Sergejs Lozņics veidotā filma "Miglā" ir Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Krievijas un Baltkrievijas kopražojuma aktierfilma, kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 65.Kannu kinofestivālā, tostarp iegūstot prestižo Starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI balvu. Filma veidota pēc Vasilija Bikova stāsta motīviem par partizānu cīņām Otrā pasaules kara laikā, par nodevību un amorāliem apstākļiem, kuros cilvēks spiests pieņemt morālus lēmumus.

TIFF Kanādā notiks no 6.septembra līdz 16.septembrim. Filmai "Miglā" festivāla laikā notiks trīs seansi.

LETA/ Publicitātes foto