Atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā saņems pašvaldības izglītības iestāžu darbinieki
Atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā no 1.decembra saņems visi pašvaldības bērnudārzu darbinieki, skolu tehniskie darbinieki un Kultūras ministrijas izglītības iestāžu pedagogi.
2016. gada 27. septembris, 20:35

Atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā saņems pašvaldības izglītības iestāžu darbinieki

Jauns.lv

No šā gada 1.decembra visi Rīgas bērnudārzu darbinieki - pedagogi, auklītes un tehniskais personāls, kā arī skolu tehniskie darbinieki - saņems atlaides sabiedriskajā transportā.

Atvieglojumus saņems arī Kultūras ministrijas padotībā esošo Rīgas izglītības iestāžu - Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Rīgas Doma kora skolas, Jaņa Rozentāla Mākslas skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Profesionālās izglītības kompetences centra “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” pedagogi. Viņiem mēneša abonements, piemēram, visiem transporta veidiem visām nedēļas dienām maksās 16 eiro, ar noteikumu, ka minēto kategoriju darbiniekiem tā ir pamata darba vieta.

Patlaban šādas atlaides saņem tikai pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolotāji.

Minētos atvieglojumus paredz grozījumi Rīgas saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, kurus otrdien pieņēma Rīgas domes sēdē.

Minētos braukšanas maksas atvieglojumus paredzēts ieviest arī Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam, audzinātājiem un auklēm, kuru amata pienākumi saistīti ar tiešu sociālo pakalpojumu nodrošināšanu klientiem.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Lūka/LETA