Prezidents Bērziņš agresīvs: "Čaļi, pa galvu vajag, ja?". VIDEO
Valsts prezidents Andris Bērziņš, vedot savu dēlu uz skolu, draudēja TV operatoram „sadot pa galvu”.
Politika
2012. gada 4. septembris, 08:37

Prezidents Bērziņš agresīvs: "Čaļi, pa galvu vajag, ja?". VIDEO

Jauns.lv

Prezidents Andris Bērziņš sava mazgadīgā dēla Kristapa Andra klātbūtnē kļuvis nikns un draudējis žurnālistiem sadot „pa galvu”. Prezidenta kungu sadusmojuši mediju pārstāvji, kuri filmēja, kā viņš savu dēlu 3. septembrī veda uzsākt skolas gaitas.

Vedot dēlu uz Valda Zālīša sākumskolas pirmo klasi, Valsts prezidents, izkāpjot no automašīnas, kļuva nikns uz TV3 ziņu operatoru, kurš filmēja prezidenta un viņa dēla došanos uz skolu. Bērziņš nevēlējās, ka tiktu filmēts viņa dēls.

Mediju pārstāvjus šokēja prezidenta izteiktie draudi. „Čaļi, pa galvu vajag, ja. Ilgi neesat sisti, ja...” Šādi prezidenta vārdi dzirdami TV3 operatora uzfilmētajā videomateriālā.

Jāteic gan, ka žurnālisti prezidentu nebija filmējuši kādā intīmā vai slepenā pasākumā. Par Bērziņa 3. septembra plāniem bija izlasāms arī prezidenta dienas kārtībā, kurā bija norādīts, ka dienas pirmajā pusē prezidents ar ģimeni piedalīsies svinīgos pasākumos, kas veltīti viņa dēlam uzsākot skolas gaitas. Kaut arī skolas nosaukums nebija minēts, mediju pārstāvjiem tas nebija noslēpums. Turklāt mācību iestādes priekšā jau labu laiku pirms Bērziņa ierašanās dežurēja apsargi un bija sastopams arī prezidenta preses dienesta pārstāvis. Viss liecināja par to, ka prezidenta kanceleja ir gatava tam, ka pasākumā piedalīsies mediji.

Vēlāk Bērziņš pats personīgi atvainojies operatoram, kuru bija nolamājis. Politologi un etiķetes speciālisti norāda, ka šādu huligānisku izlēcienu varot atļauties šovbiznesa zvaigznes, bet ne oficiālas amatpersonas, kurām jārēķinās ar pastiprinātu plašsaziņas līdzekļu uzmanību.

4. septembrī LNT rīta raidījumā „900 sekundes” Bērziņš skaidroja, ka savaldīšanos zaudēja, lai aizstāvētu sava dēla tiesības. „Es biju spiests pietiekami aktīvi aizstāvēt sava bērna tomēr tiesības. Protams, es pēc tam arī atvainojos. Bet es gribētu lūgt ievērot manu ģimenes locekļu privātās tiesības un turpmāk censties tās nepārkāpt, lai neizraisītu šādus incidentus. Tie ir sāpīgi mums kā ģimenei, tas jautājums tomēr ir ļoti sāpīgs,” sacīja Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka ir pieejams žurnālistiem, lai runātu par darba lietām, „bet, ja man jāsāk ir aizsargāt savu mazo dēlu, kas jau tā ir uztraucies, man būtu lūgums turpmāk tādā veidā nerīkoties, jo man ir pienākums aizstāvēt, lai kas nebūtu, to es arī darīšu, ja tāda vajadzība būs,” prezidenta teikto citē aģentūra BNS.

Valsts prezidents Andris Bērziņš rupji lamājas (TV3 Ziņas)


Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA