Rīgas mērs Ušakovs ticies ar Sanktpēterburgas gubernatoru Poltavčenko
2016. gada 29. septembris, 23:40

Rīgas mērs Ušakovs ticies ar Sanktpēterburgas gubernatoru Poltavčenko

Jauns.lv

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tikās ar Sanktpēterburgas gubernatoru Georgiju Poltavčenko. Tikšanās notika Rīgas dienu ietvaros, kas no 29. septembra līdz 1.oktobrim norisinās Sanktpēterburgā.

Sarunas gaitā N. Ušakovs atzīmēja, ka Rīgai un Sanktpēterburgai vienmēr bijuši cieši kontakti un abu pilsētu partnerība ļauj apgūt daudz vērtīgas pieredzes un veicina attīstību.

Gubernators G.Poltavčenko uzsvēra, ka Sanktpēterburga un Rīga ir nozīmīgi ekonomikas un kultūras centri Baltijas jūras reģionā, viņš aicināja kopīgi iesaistīties dažādos projektos. Kā piemēru, G.Poltavčenko minēja priekšlikumu organizēt klasiskās mūzikas festivālu, ko pārmaiņus uzņemtu Baltijas jūras reģiona galvaspilsētas. Tika apspriestas iespējas koordinēt tūristu piesaistes pasākumus, piemēram, sadarbojoties kruīzu tūrisma attīstīšanā.

Rīgas un Sanktpēterburgas vadītāji vienojās par nepieciešamību dalīties pieredzē arī komunālo jautājumu risināšanā, piemēram, par sniega novākšanas tehnoloģijām un cīņu ar graustiem.

Rīgas un Sanktpēterburgas vienošanās par sadarbību tika parakstīta 1997. gadā. Iepriekšējo reizi Rīgas dienas Sanktpēterburgā risinājās 2010. gadā, bet Sanktpēterburgas dienās Rīgā – 2014. gadā.

Kā iepriekš ziņots, no 29. septembra līdz 1. oktobrim Sanktpēterburgā norisinās Rīgas dienas. To ietvaros paredzēta arī izstāžu –„Rīgas Brāļu kapiem – 100” un „Tikšanās ar Raimondu Paulu” – atklāšana, Intara Busuļa , Kristīnes Prauliņas un Latvijas Radio Big Band koncerts, kā arī jauniešu draudzības spēle hokejā starp abu pilsētu U14 jauniešu komandām.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Renārs Koris