Kultūra
2012. gada 27. septembris, 20:12

Andris Ābelīte un Sonora Vaice apvienojas koncertprogrammā "Tu mana svētā, grēcīgā"

Jauns.lv

Lai šoruden sniegtu koncertus dažādās Latvijas pilsētās, dziedātājs, trompetists, bijušais grupas "Labvēlīgais tips" dalībnieks Andris Ābelīte un operas soliste soprāns Sonora Vaice ir apvienojušies romantiskā koncertprogrammā "Tu mana svētā, grēcīgā", informēja mūziķu pārstāve Inese Zagorska.

Programmā kopā ar solistiem muzicēs kontrabasists Raivo Ozols, ģitārists Artūrs Kutepovs un bundzinieks Ainis Zavackis.

Viena no spožākajām operas solistēm Vaice, kuras radošajā biogrāfijā ir ierakstītas nopietnas lomas operās "Cosi fan Tutte", "Burvju flauta", "Traviata", "Seviljas bārddzinis", "Orfejs un Eiridīke", "Bohēma" un "Alčīna", ir piekritusi piedalīties visdažādākajos citāda žanra mūzikas projektos. Patlaban Vaice ir izveidojusi duetu ar Ābelīti, kurš ir pieredzējis mūziķis gan klasiskajā žanrā, gan popmūzikā. Ābelīte ir ilggadējs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solists, trompetists, bijis grupas "Labvēlīgais Tips" dalībnieks un kopā ar grupu "Bonaparti.lv" pārstāvējis Latviju Eirovīzijā.

Ābelītes komponētā dziesma "Tu mana svētā, grēcīgā" ieguvusi lielu klausītāju mīlestību un tieši tāpēc ir izvēlēta par šīs programmas tituldziesmu. Dziesmas "Tu mana svētā, grēcīgā" nosaukums raksturo programmu kopumā, kuras noskaņa ir mīlestības, kaislības un prieka pilna. Klausītāji to sadzirdēs Raimonda Paula un Ābelītes komponētajās dziesmās, pasaules hitos, piemēram, Leonarda Koena "Hallehlujah" vai Billija Prestona "You are so beautiful". Skanēs arī "Questa Notte" no "Bonaparti.lv" repertuāra.

Ābelīte koncertprogrammā liks skanēt arī trompetei, kura uz Latvijas koncertu skatuvēm skan ne tik bieži. Mūziķis iepriecinās klausītājus ar savu trompetes spēli, atskaņojot populārās franču komponista Žorža Bizē operas "Karmena" tēmas un klasisko komponistu skaistākās melodijas.

Koncertprogrammas "Tu mana svētā, grēcīgā" pirmatskaņojums gaidāms 18.oktobrī plkst.19 "Cata" kultūras namā Cēsīs, bet 25.oktobrī plkst.19 Ābelītes un Vaices duets viesosies Ogres kultūras centrā. Jaunās koncertprogrammas koncerti tiek plānoti arī citās Latvijas pilsētās.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv", kā arī pasākumu norises vietās.

LETA