Kultūra
2016. gada 1. oktobris, 12:45

Valmieras teātris pirmizrādi nosvin kaņepju noskaņās. FOTO

Jauns.lv

Piektdienas, 30.septembra, vakarā jauno sezonu ar Indras Rogas iestudēto Ostrovska komēdiju "Muiža kaņepēs" atklāja arī Valmieras teātris.

Pēc pirmizrādes norisinājās jau ierastā sezonas atklāšanas ballīte, kurā gan šoreiz manīja mazāk Rīgas viesu nekā ierasts, jo daudzi šā teātra pastāvīgie apmeklētāji acīmredzot bija devušies baudīt "Fausta" pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā. Taču pirmizrādi apmeklēja gan Godmaņu pāris, gan "MTG Latvija" direktore Baiba Zūzena, gan Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone un režisores Indras Rogas brālis - mūziķis Kaspars Roga - un dzīvesbiedrs, režisors Mihails Gruzdovs ar abu meitu Martu. Viesu pulkā manīja arī Vilkāršu ģimenes - izrādes scenogrāfa Mārtiņa Vilkārša un viņa kundzes - muzikoloģes Ingrīdas Vilkārses - ģimenes četrkājaino draugu. Pirmzirādes balli apmeklēja arī aktieris Māris Bezmers, kurš ar ģimeni pārcēlies uz Rīgu, lai Latvijas Kultūras akadēmijā studētu kino režiju, taču, kā apstiprināja teātrī, pavisam no Valmieras viņš neesot šķīries.

Tradicionālo uzrunu teica gan teātra direktore Evita Sniedze-Ašeradena, gan izrādes režisore, kurai aktieris Imants Strads, kurš izrādē atveido atraitni Gurmižsku (jāpiebilst, ka šajā izrādē vairākas dāmu lomas spēlē vīrieši, un otrādi: dažas aktrises iejutušās vīriešu lomās), režisorei pasniedza dāvanu - "Vorhola stilā ieturētu režisora Staņislavska portretu", novēlot: "Cerams, ka Tev mājās pie sienām atradīsies vieta arī šai mūsu dāvanai!". Vēl Kasjauns.lv novēroja, ka ballīte šoreiz bija ieturēta kaņepju stilā: kaņepju lapas rotāja aktieriem domātos ziedu pušķus, tāpat viesi tika cienāti ar kaņepju maizītēm, un pat Valmieras "Liepkalnos" cepto torti rotāja liela, skaista kaņepju lapa, kas bija darināta no marmelādes.

Samanta Kalniņa/Foto: Samanta Kalniņa