Ar sirsnīgu ģimeņu koncertu atklāts festivāls "Bildes 2016". FOTO
Mūziķis Juris Kaukulis ar dēlu Martu (pa kreisi) uz vienas skatuves festivāla „Bildes” atklāšanas koncertā.
Kultūra
2016. gada 3. oktobris, 11:23

Ar sirsnīgu ģimeņu koncertu atklāts festivāls "Bildes 2016". FOTO

Jauns.lv

2. oktobra vakarā mūzikas klubā „Kaļķu vārti” notika festivāla „Bildes 2016” atklāšanas koncerts „Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni”. Uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalījās dažādu paaudžu festivāla izpildītāji.

Jau otro gadu turpinās tradīcija, ka festivāla atklāšanas koncertā piedalās ģimenes ar bērniem. Šoreiz koncerta programmu veidoja 15 sirsnīgi ģimeņu priekšnesumi.

„Šis koncerts ir labs iemesls, lai mūziķu ģimenes svētdienas noskaņā kopā saspēlētos. Ikdienā mums neiznāk kopā muzicēt, bet pēdējos gados saspēlējamies ģimenes saviesīgajos vakaros. Jo sevišķi mani pārsteidz, ka māsa Paula ģitāras pavadījumā dzied līdzi mammas dziesmām,” saka mūziķe un komponiste Sniedze Prauliņa. Viņa koncertā uzstājās kopā ar māsu Paulu un vecākiem – komponistiem Silviju Silavu un Uģi Prauliņu. Tāpat dzirdējām Andri un Valteru Muceniekus, Lauri un Egonu Valterus, Dairu Madaru un Uldi Kākuļus, Fārtus un Riekstiņus, Aivaru un Zani Gudros, Armandu un Andrievu Alkšņus un citus.

Koncertā uzstājās arī enerģiskais grupas „Dzelzs vilks” līderi Juri Kaukulis ar dēlu Martu, kurš spēlēja vijoli. Viņa ģimenē visi ir muzikāli – meita Rūta spēle flautu un sintezatoru, bet sieva Aija – kokli un taustiņinstrumentus. Šoreiz meitenes uz skatuves nekāpa, bet puiši gan kopā ar draugiem uzlādēja skatītājus ar ātriem un ritmiskiem skaņdarbiem.

Koncertu vadīja dziedātāja Ieva Sutugova un dziesminieks Arnis Miltiņš. Arī viņi kopā ar pārējiem Miltiņu ģimenes locekļiem koncerta noslēguma daļā sniedza muzikālu priekšnesumu, un protams, saņēma skatītāju ovācijas un aplausus.

Nākamie festivāla koncerti paredzēti: 5. oktobrī - „Folkkoncerts”, 6. oktobrī - „Jauno dziesminieku koncerts”, 10. oktobrī - „Bildēs sevi pieteikuši un radošo personību kopprojektu koncerts”, 11. oktobrī - „Blūza koncerts”, 22. oktobrī - „Jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts”, 23. oktobrī - „Koncerts bērniem” un „Bilžu veterānu koncerts”.


Kasjauns.lv/ Foto: Nauris Garkaklis