Aktieris Samītis atvainojies par Lāčplēša ielas piečurāšanu un policistu di**t sūtīšanu. VIDEO
Likumsargiem Rīgā bijusi pamatīga scēna ar aktieri Edgaru Samīti, kad viņš uz ielas aizturēts. Jaunais cilvēks licis lietā savas aktiera dotības, lai nospēlētu cietēju.
112
2016. gada 3. oktobris, 23:15

Aktieris Samītis atvainojies par Lāčplēša ielas piečurāšanu un policistu di**t sūtīšanu. VIDEO

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 14:00 ar aktiera komentāru) Svētdien ap pulksten pusčetriem no rīta, kad galvaspilsēta jau sen pierimusi, Rīgas ielās patrulējošie policisti pamanīja kādu likuma normu pārkāpēju. Jauns vīrietis, neviena netraucēts, pačurājis pie nama Lāčplēša ielā, un meties bēgt, ieraugot policijas ekipāžu, pirmdien vēstīja LNT raidījums "Degpunktā".

Ieraugot tuvojamies policijas busiņu, negantais čurātājs meties bēgt. Drīz vien likumsargi viņu aizturējuši uz aizdomu pamata par huligānismu Rīgas centra ielās. Jaunais cilvēks atvests atpakaļ pie policijas auto, taču tur sācies necenzētas leksikas piepildīts kašķis. Abu pušu saruna pagalam nav vedusies, un, kā raidījumam komentē Mārtiņš Ķipurs no Pašvaldības policijas, aizturētais nav pakļāvies policijas prasībām. Pēc īsa ievada jaunais vīrietis sācis uzvesties izaicinoši, kliedzot: "... starp citu, es pačurāju uz ielas! Likumā par to ir paredzēta administratīvā atbildība! Nu, davai! Dariet, ko jums vajag! Ar rokām nevajag! Lieciet man mieru! Ziniet, ko? Ejiet dirst, jā! Ko vēl? Piekaujiet, sadaliet naudu un ejiet dirst! Davai! Ak šitā te?! Šitā, ja?" - latviešu valodas pērles bira no jaunā cilvēka mutes.

Uz policijas aicinājumu uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, aizturētais nebija spējīgs adekvāti reaģēt, vēsta raidījums. "Nav! Nav, nu ko darīt," viņš teicis. 

"Tad personas kodu vajadzēs," sacījis policists. 

"Ejiet dirst," lakonisks bija Lāčplēša ielas gājējs.

Lai gan policisti mēģinājuši situāciju risināt rāmi un mierīgi, jaunais cilvēks vispēdīgi licis galdā savu pēdējo kārti - akadēmiski apgūto aktierspēli.  Sākušies spalgi kliedzieni, starp kuriem vārdi "ejiet d**st" mijušies ar izmisīgiem palīgā saucieniem un labi izjustiem "sit nost! Palīgā, sit nost, ak dievs!!!" Tā tas turpinājies kādu brīdi. 

Policijas pārstāvis Ķipurs skaidro, ka bez pamata cilvēku neaiztika, taču viņš kļuvis nevaldāms. Kad visbeidzot uzvedības traucējumu mākto personu izdevies "sagūstīt", uz notikuma vietu izsaukti arī mediķi, kas konstatēja, ka ar klienta veselību viss ir vislabākajā kārtībā. Tāpēc Lāčplēša ielas tāsnakts varoni nogādāja iecirknī Hanzas ielā. 

Portāla Kasjauns.lv rīcībā esoša droša un uzticama informācija liecina, ka vareno etīdi nospēlējušais aktieris bijis Edgars Samītis, kuru daudzi teātra skatītāji zina no Jaunā Rīgas teātra izrādēm, bet kino cienītāji viņu pamanījuši Renāra Vimbas spēlfilmā "Es esmu šeit". Cienot cilvēktiesības, raidījums "Degpunktā" agresora seju aizklājis un publiski nedemonstrē.

Vainīgajam par pilsētas kārtības noteikumu pārkāpšanu, visticamāk, būs jāsamaksā līdz pat 120 eiro liels sods. Tas nav par nevainīgu pačurāšanu uz ielas, jo tādu sodu piemēro par "komplektu", proti, cilvēks nepakļāvās policijas prasībām, klaigāja un bija agresīvs.

Samītis atvainojas

Otrdienas rītā Samītis ar portāla Kasjauns.lv starpniecību izsaka atvainošanos gan aizskartajiem policijas darbiniekiem, gan aktiera talanta cienītājiem: "Gribu paust nožēlu un atvainošanos policijai un apkārtējiem par savu uzvedību sestdienas naktī un savu vainu nenoliedzu. Saprotu tos, kuri šādu uzvedību nosoda, iespējams, līdzīgā situācijā mana attieksme būtu tāda pati. No lasītajiem komentāriem jutu, ka ar savu rīcību esmu aizskāris vairākus lasītājus, tāpēc gribu atvainoties arī viņiem."

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA / ekrānuzņēmums no video