Ārzemju ubagotāji, izmantojot bērnus, diedelē naudu no rīdziniekiem
Ubagošana Latvijā nav aizliegta, taču likums paredz dažādus ierobežojumus, piemēram, ubagot aizliegts: uzmācīgā veidā; iesaistot bērnus; sabiedriskā transporta pieturvietā; izmantojot dzīvniekus; uz ceļa braucamās daļas vai pie gājēju pārējām; jebkurā citā vietā, kur tas var būtiski traucēt gājēju kustību.
112
2016. gada 4. oktobris, 14:40

Ārzemju ubagotāji, izmantojot bērnus, diedelē naudu no rīdziniekiem

Jauns.lv

Vakar, 3.oktobrī, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš ar bērnu ubago Merķeļa ielā. Ierodoties notikuma vietā, sastapts vīrietis no Rumānijas ar bērnu ratiņiem, kuros gulēja aptuveni sešus gadus veca meitene, informē Rīgas Pašvaldības polocija.

Vīrieša atvase bija silti saģērbta un apsegta ar segu. Notikuma vietā ubagošana netika konstatēta. Ar vīrieti veiktas pārrunas par aizliegumu ubagošanā iesaistīt bērnus. Vīrietis ar bērnu devās prom.

Dažas stundas vēlāk Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Imantā pie kāda lielveikala jau trešo dienu uzmācīgā veidā ubago kāds vīrietis, traucējot veikala klientiem. Ierodoties notikuma vietā, sastapts izsaucējs, kurš norādīja uz vīrieti ar invaliditātes pazīmēm. Izsaucējs paskaidroja, ka viņš godīgi strādā, kamēr ubagotājs neko nedarot piepelnās. Policisti devās pie ubagotāja un noskaidroja, ka viņš ir Ukrainas pilsonis. Vīrietis paskaidroja, ka Latvijā ieradies pirms piecām dienām, lai iegādātos protēzes, taču naudas trūkuma dēļ nav varējis tās iegādāties, tāpēc nolēmis ubagot. Izsaucējs atteicās rakstīt iesniegumu par uzmācīgu ubagošanu. Ar ubagotāju veiktas pārrunas. Par notikuma vietā konstatēto informēta arī Latvijas robežsardze.

Ubagošana Latvijā nav aizliegta, taču likums paredz dažādus ierobežojumus, piemēram, ubagot aizliegts: uzmācīgā veidā; iesaistot bērnus; sabiedriskā transporta pieturvietā; izmantojot dzīvniekus; uz ceļa braucamās daļas vai pie gājēju pārējām; jebkurā citā vietā, kur tas var būtiski traucēt gājēju kustību; Rīgas vēsturiskajā centā, izņemot pie dievnamiem, ja to ir atļāvusi reliģiskās organizācijas vadība.

Kasjauns.lv / Foto: Rīgas Pašvaldības polocija