Policija notvērusi operas apzadzēju, kurš izrādījies rūdīts zaglis
1989.gadā dzimušajam vīrietim kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.
112
2016. gada 5. oktobris, 13:07

Policija notvērusi operas apzadzēju, kurš izrādījies rūdīts zaglis

Jauns.lv

Policijai ir izdevies noskaidrot vīrieti, kurš septembra sākumā no Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ģērbtuvēm nozaga skatuves mākslinieku mantas un naudu aptuveni 4000 eiro vērtībā, informēja Valsts policijā.

Vīrietis pirms dažām dienām ir aizturēts.

Plašu operatīvās meklēšanas pasākumu rezultātā vīrietis aizturēts pagājušās nedēļas nogalē, 1.oktobrī, Matīsa ielā. Kā noskaidrojies, 1989.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš daudz reižu sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Aizturētais no liecību sniegšanas ir atteicies. Policija turpina noskaidrot precīzas notikušā detaļas, kā arī to, kur ir palikušas māksliniekiem nozagtās mantas.

Saistībā ar notikušo pret 1989.gadā dzimušo vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vīrietim kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Kā ziņots, 8.septembrī, kamēr operas mākslinieki uzstājās, no neaizslēgtas ģērbtuves tika nozagtas viņu mantas - datori, mobilie telefoni, nauda un dažādas citas personīgās lietas. Policija ir saņēmusi iesniegumus no astoņiem cietušajiem. Nozagto mantu kopējā vērtība tiek lēsta aptuveni 4000 eiro vērtībā.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju zādzība notikusi koncerta izskaņā, kad visi mākslinieki atradušies uz teātra skatuves.

LETA/Foto: VP