Stundas biļetes bez atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā izmantojuši 0,01% pasažieru
"Rīdzinieka kartes" īpašnieki vienas stundas biļeti darba dienām var iegādāties par 1,15 eiro, strādājošiem pensionāriem šī biļete maksā 60 centus, bet studentiem - 30 centus, savukārt vienas stundas biļeti brīvdienām rīdzinieki var iegādāties par 60 centiem.
Sabiedrība
2016. gada 5. oktobris, 19:24

Stundas biļetes bez atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā izmantojuši 0,01% pasažieru

Jauns.lv

Mēnesī stundas biļetes bez "Rīdzinieka kartes" atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā izmantojis 0,01% jeb 606 pasažieri, informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

"Rīgas satiksmes" statistika par augustu liecina, ka visvairāk tiek izmantotas atsevišķo braucienu biļetes - tās sabiedriskajā transportā mēneša laikā izmantotas 2 024 439 reizes jeb 48% no visiem reģistrētajiem braucieniem. Savukārt mēnešbiļetes izmantotas 1 476 176 reizes.

11% jeb 484 526 no visiem reģistrētajiem braucieniem augustā tika izmantotas stundu biļetes, ko iegādājušies "Rīdzinieka kartes" īpašnieki. Savukārt stundu biļetes bez atlaides izmantotas tikai 606 jeb 0,01% no visiem braucieniem.

Zaķis gan norādīja, ka augustā daudzi pasažieri vēl izmantoja iepriekš iegādātās braucienu biļetes. "Rīgas satiksme" prognozē, ka brīdī, kad pasažieri, kuri izmanto ''Rīdzinieku kartes'', būs iztērējuši iepriekš iegādātās braucienu biļetes, turpmāk iegādāsies vienas stundas biļetes, un statistika būs par labu šo biļešu iegādei un izmantošanai. Viņš arī uzsvēra, ka biļešu derīguma termiņš ir viens gads, tāpēc objektīvu statistiku par vienas stundas biļetēm rīdziniekiem varēs redzēt tikai 2017.gadā.

Kopumā "Rīgas satiksme" izsniegusi 25 458 "Rīdzinieka kartes", no kurām 25 458 izsniegtas pēdējo trīs mēnešu laikā kopš 1.jūlija. "Rīdzinieka karti" par maksu līdz šim nav iegādājies neviens cilvēks.

Jau ziņots, ka "Rīdzinieka kartes" īpašnieki vienas stundas biļeti darba dienām var iegādāties par 1,15 eiro, strādājošiem pensionāriem šī biļete maksā 60 centus, bet studentiem - 30 centus, savukārt vienas stundas biļeti brīvdienām rīdzinieki var iegādāties par 60 centiem.

Iegādājoties vienu stundas biļeti, pasažieris stundas laikā var veikt neierobežotu skaitu braucienu ar pārsēšanos. Turklāt pēdējo braucienu pasažieris drīkst reģistrēt biļetes derīguma termiņa 59.minūtē un tālāk braukt līdz maršruta galapunktam neatkarīgi no ceļa ilguma.

"Rīdzinieka karti" var saņemt personas, kuras deklarējušās vai kurām pieder īpašums Rīgā. Turklāt par 775 eiro "Rīdzinieka karti" var iegādāties jebkurš cilvēks, kurš nav deklarējies Rīgā.

BNS / Foto: Ieva Lūka/LETA