112
2016. gada 6. oktobris, 09:07

Latvijā centās ievest zāģu skaidās paslēptus 3 miljonus "NZ Gold" cigarešu. FOTO

Jauns.lv

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 3,27 miljonu cigarešu kontrabandu. Ievērojamais skaits cigarešu bija noslēptas zāģu skaidu kravā.

Šī gada 22.septembrī Pāternieku muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas automašīna ar zāģu skaidu kravu. Veicot muitas fizisko kontroli, tajā skaitā kravas skenēšanu, muitas amatpersonas atklāja, ka zāģu skaidās ir noslēptas cigaretes. Pārbaudes rezultātā tika izņemtas 3 269 100 "NZ Gold" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatēto faktu šī gada 23.septembrī VID Muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par cigarešu kontrabandu lielā apmērā no Baltkrievijas.

Aizdomās par cigarešu kontrabandu atzīts 1981.gadā dzimušais Baltkrievijas pilsonis, kuram tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

LETA/Foto: VID

Tēmas