Ceļā no Ķengaraga uz Āgenskalnu mīklainos apstākļos pazūd 22 gadus vecais Ģirts
Ja esi redzējis Ģirtu vai tev ir zināma viņa atrašanās vieta, lūdzam zvanīt: 28310124 vai policijai.
112
2016. gada 7. oktobris, 17:06

Ceļā no Ķengaraga uz Āgenskalnu mīklainos apstākļos pazūd 22 gadus vecais Ģirts

Jauns.lv

Pagājušajā pirmdienā, 26.septembrī neskaidros apstākļos pa ceļam uz darbu bez vēsts pazudis Ģirts Rumjanvecs (22). Ģirta vecmamma Valentīna ir izmisusi – viņai nav ne mazākās nojausmas par to, kas noticis ar mazdēlu, un kundze vēršas pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt, ja kādam zināms kas vairāk par Ģirta atrašanās vietu.

Ģirts Rumjancevs 26. septembrī pulksten 7:50 izgāja no mājas Maskavas ielā, Rīgā, un kopš tā laika nav redzēts. Zināms, ka Ģirts tajā rītā, kā ierasts, devies uz darbu Āgenskalna virzienā. Īpašās pazīmes – augums 180m, ģērbies melnā t-kreklā, melnā džemperī ar kapuci, melnā rudens jakā, tumši zilās džinsa biksēs, kājās jaunietim bija melni sporta apavi.

Nav skaidrs, kur puisis strādājis

Vecmamma Valentīna portālam Kasjauns.lv atklāj, ka citu tuvinieku Ģirtam nav. Pazust uz vairākām dienām, iepriekš par to nebrīdinot, neesot mazdēlam raksturīgi. „Kopš mātes nāves Ģirts visu laiku runāja par strādāšanu, gribēja būt aktīvs un nebaidījās no fiziska darba. Pagājušajā pirmdienā viņš paēda brokastis un gāja uz 15.trolejbusu, lai vēlāk no centra dotos uz Āgenskalnu, kur viņš strādājis pie kāda apsaimniekotāja. Man nav absolūti nekādu versiju par to, kas varētu būt noticis,” izmisumā stāsta omīte.

Valentīna teic, ka viņai nav zināms kur tieši mazdēls strādājis – Ģirts atklājis vien to, ka ticis darbā pie kāda apsaimniekotāja Āgenskalna teritorijā. Vecmammas rīcībā nav nedz darba devēja adreses, nedz arī citas kontaktinformācijas.

„Atklāti runājot, Ģirts pret apkārtējiem bija atsaucīgs un izpalīdzīgs, taču patiesa sirdsdrauga viņam nebija,” stāstot par mazdēla draugiem un paziņām piebilst vecmamma. Pēdējās dienas kopš pazušanas Valentīna nav ievērojusi, ka Ģirts būtu noraizējies, izturējies sev neraksturīgi vai kā citādi mainījis savu uzvedību.

Vecmamma lūdz atsaukties

Valentīna kopā ar kaimiņu, Ģirta paziņu Kristapu, vērsusies Valsts policijā 3.oktobrī un par pazudušo Ģirtu informējusi arī organizāciju Bezvests.lv, kas brīvprātīgi nodarbojas ar pazudušu cilvēku meklēšanu. Policija apstiprina, ka Rīgas Ķengaraga iecirknī iesniegums ir saņemts un informē, ka notiks personas meklēšana.

Ja esi redzējis Ģirtu vai tev ir zināma viņa atrašanās vieta, lūdzam sazināties ar  Ģirta kaimiņu Kristapu – 28310124 vai VP 110

Kasjauns.lv/Foto: Ģirta Rumjanceva personīgais arhīvs