Braukšana apgrūtināta visā valstī, daži ceļi nav izbraucami
Vissliktākā situācija saglabājas uz Kurzemes ceļiem, savukārt mazāk aizputinātu ceļu ir valsts austrumos.
Sabiedrība
2012. gada 16. decembris, 09:22

Braukšana apgrūtināta visā valstī, daži ceļi nav izbraucami

Jauns.lv

Tā kā Latvijā jau otro diennakti turpinās spēcīgs putenis un kopš sestdienas vakara daudzviet arī snieg, ceļi daudzos posmos ir aizputināti un vairāki reģionālie un vietējie ceļi nav izbraucami, brīdina uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi".

Vissliktākā situācija saglabājas uz Kurzemes ceļiem, savukārt mazāk aizputinātu ceļu ir valsts austrumos. Svētdienas rītā braukšana pa galvenajiem ceļiem apgrūtināta visā valstī, izņemot atsevišķus posmus Latvijas austrumos, savukārt braukšanas apstākļi uz vietējiem un reģionālajiem ceļiem visā valstī ir slikti vai ļoti slikti.

Daudz neizbraucamu vai ļoti grūti izbraucamu ceļu ir Kurzemē - gan Kuldīgas un Liepājas apkaimē, gan Talsu un Ventspils pusē, kā arī Tukuma apkārtnē. Tostarp pēcpusdienā bija ziņas par neizbraucamiem ceļiem V1101 (Dobele - Lestene - Tukums), V1146 (Lutriņi – Lašupe – Zirņi), V1153 (Doktorāts – Viesāti – Irlava) un V1172 (Lutriņi – Pumpuri), savukārt Vidzemē ceļš V916 (Jaunbebri - Odziena - Vietalva - Indrāni) bija ļoti grūti caurbraucams.

Ceļu uzturētāji turpina strādāt nepārtrauktā režīmā, vairākkārtēji attīrot ceļus no sniega, lai nodrošinātu autosatiksmi primārajos maršrutos. Mazākas nozīmes - C un D uzturēšanas klases - autoceļu operatīvās attīrīšanas iespējas intensīva sniegputeņa laikā ir ierobežotas, darbi notiek ar lielāku periodiskumu, tāpēc daži posmi var būt neizbraucami.

"Latvijas Valsts ceļi" iesaka autovadītājiem iespēju robežās atturēties no braucieniem sniegputeņa visvairāk skartajos novados. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība sniegputeņa laikā netiek garantēta.

Kurzemē vējš ir nedaudz pierimis, tomēr svētdien visā Latvijā turpināsies sniegputenis, tādēļ braukšanas apstākļi saglabāsies slikti. Valsts austrumos, kur situācija līdz šim bijusi labāka, braukšanas apstākļi pasliktināsies, prognozē sinoptiķi.

Brāzmains vējš un sniegputenis - lai gan vairs ne tik stiprs kā brīvdienās - gaidāms arī pirmdien, tādēļ atsevišķi lauku ceļi var būt neizbraucami arī jaunās nedēļas sākumā.

Ziņot par satiksmes problēmsituācijām un iegūt plašāku informāciju par braukšanas apstākļiem var lapā "www.lvceli.lv" vai zvanot pa bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555.

BNS/Foto: Elmārs Pēterhofs