Sabiedrība
2012. gada 30. decembris, 10:51

Notiks labdarības koncerts Lestenes baznīcas atjaunošanai

Jauns.lv

Zemessardzes jauktais koris "Stars" svētdien Sv.Pētera baznīcā sniegs labdarības koncertu "Magnificat" Lestenes baznīcas atjaunošanas atbalstam, aģentūru BNS informēja kora projektu vadītājs Jurģis Klotiņš.

Koris kopā ar Lestenes baznīcas atjaunošanas fondu aicina ar ziedojumiem atbalstīt Lestenes baznīcas baroka interjera atjaunošanu, kas ir sākusies apmēram pirms gada.

Koncertā piedalīsies arī Zemessardzes orķestra mūziķi. Pasākums sāksies ar mākslas vēsturnieka profesora Ojāra Spārīša stāstījumu par Lestenes dievnama vērtībām un tā atjaunošanas gaitu.

Lestenes baznīca savulaik bija viena no skaistākajām Latvijas baroka baznīcām. Pēc Otrā pasaules kara tās interjers tika izpostīts. Lai to atjaunotu sākotnējā skaistumā, un Lestenes baznīca atkal kļūtu par Latvijas rotu, ir nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Koncertā varēs dzirdēt Latvijas un ārzemju komponistu dažādu laikmetu sakrālo mūziku. Īpašu renesanses un baroka mūzikā izteiktu Ziemassvētku noskaņu klausītājiem sniegs Džovanni Gabrieli meistardarbs "O Magnum Mysterium", Heinriha Šica - "Magnificat" un Džovanni Pjerluidži di Palestrīnas – "Alma Redemptoris Mater".

20. gadsimta un mūsdienu cilvēka garīgos meklējumus atklās Erika Vitekera, Džona Tavenera un Arvo Pērta mūzika. Baznīcas majestātisko telpu piepildīs latviešu komponistu Imanta Ramiņa "Ave Maria" un Ērika Ešenvalda skaņdarbi.

Zemessardzes jauktais koris "Stars" ir 2012. gadā nodibināta pieredzējušu amatieru un profesionālu dziedātāju vienība. 40 dziedātāju lielā kora pirmais mēģinājums notika šā gada 5. septembrī.

Īpaša nozīme kora "Stars" radošajā ceļā būs ierādīta labdarības koncertiem, kuros sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām koris aicinās cilvēkus līdzdarboties Latvijas tautai nozīmīgu projektu īstenošanā.

Koncerts notiks 30.decembrī plkst.15.

BNS