Latvijas 1. rokkafejnīca Liepājā un citi brāļu Mediņu īpašumi tiks pārdoti
Iespējams, ka līdz ar Latvijas 1. rokkafejnīcu Liepāja pazaudēs arī jau par pilsētas simbolu kļuvušo lielo ģitāru iepretim kafejnīcai.
Novadu ziņas
2013. gada 8. janvāris, 17:32

Latvijas 1. rokkafejnīca Liepājā un citi brāļu Mediņu īpašumi tiks pārdoti

Jauns.lv

Leģendārā Latvijas 1. rokkafejnīca Liepājā tiks pārdota. Izsole tiks izlikti arī citi tās īpašnieku – brāļu Mediņu nekustamie īpašumi, Iespējams, pazudīs arī lielā ģitāra iepretim rokkafejnīcai, kas bija iecienīta liepājnieku un pilsētas viesu fotografēšanās vieta, Mūziķi slavas aleja gan nepazudīs.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka šonedēļ darbību pārtrauca Latvijas 1. rokkafejnīca Liepājā, jo tās uzturēšana vairs nebija izdevīga. Tās īpašnieki brāļi Mediņi - Mareks un Raivo, kuri ilgus gadus organizēja izklaides un atpūtas pasākumus Liepājā, ar ģimenēm jau pārcēlušies uz Rīgu.

Tiks pārdota ne tikai Latvijas 1. rokkafejnīca Liepājā, zem ūtrupes āmura paies arī citi brāļu Mediņu īpašumi. Mūziķu slavas aleja, kas tika veidota uz gājēju ielas pilsētas centrā pie rokkafejnīcas, gan paliks neskarta, jo tās izveidē ir piedalījusies arī pilsētas pašvaldība.

Liepājas tiesa šā gada 4. janvārī ierosinājusi ar bijušajiem Liepājas uzņēmējiem, brāļiem Mediņiem saistītās SIA „Argolats” maksātnespējas procesu, raksta portāls db.lv. „Argolats” nodrošināja restorāna darbību Liepājā un producēja mūzikas kluba pasākumus.

Jautāts, vai tikko slēgtās Latvijas 1. rokkafejnīcas ēka pakļauta iespējamām maksātnespējas procesa izsolēm, viens no kafejnīcas dibinātājiem  Mareks Mediņš uzsvēra, ka šī ēka ir bez apgrūtinājuma, jo pieder citai kapitālsabiedrībai - SIA „Argolats Pluss”, kurai finansiālu problēmu nav. Taču pieņemts lēmums ēku pārdot. Konkrēta pircēja pagaidām neesot, tāpēc nav iespējams prognozēt, kāda būs ēkas turpmākā funkcija.

Izsolei tiks pakļauti arī vairāki citi brāļu Mediņu nekustamie īpašumi. „Lēmums ir smags, taču cita risinājuma mēs neredzam,” atzina Mareks Mediņš. Viņaprāt, kamēr nemainīsies domāšana Liepājas pašvaldībā, iedzīvotāju skaits Liepājā turpinās samazināties un pilsēta kļūs arvien provinciālāka.

Iespējams, Liepāju pametīs arī lielā ģitāra, kas ir tūristu iecienīta fotografēšanās vieta. Lai gan tā papildina mūziķu slavas aleju, tomēr uzstādīta par brāļu Mediņu naudu. Pagaidām pašvaldība nav piedāvājusi to atpirkt. Savukārt mūziķu slavas aleja paliks, jo to līdzfinansējusi pašvaldība.

Gan Mareks, gan Raivo Mediņš tagad turpinās darboties Latvijas 1. rokkafejnīcā Rīgā, Reiterna namā, kuras liktenis nav apdraudēts, jo tā pieder SIA „11 M”.

Raivo un Mareks Mediņi Liepājā ar uzņēmējdarbību bijuši saistīti kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. Viņi radīja pludmales festivālu „Baltic Beach Party”, bet 2001. gadā pieņēma lēmumu būvēt Liepājas rokam veltītu kafejnīcu.

Video: Slēdz Latvijas 1. rokkafejnīcu (TV Kurzeme)

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders