Runā Rīga
2013. gada 17. janvāris, 11:37

Aicina uz Barikāžu atcerei veltītu koncertu „20. janvāra skaņu vitrāžas” Rīgas Domā

Jauns.lv

20. janvārī viens no lielākajiem Barikāžu atcerei veltītajiem pasākumiem notiks Rīgas Domā – koncertprogramma „20. janvāra skaņu vitrāžas”, uz kuru ielūdz Rīgas dome, aicinot klausītājus ļauties kopīgām atmiņām un pārdomām par barikāžu laika notikumiem Rīgā.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, koncerta sākums plkst. 17.00 un ieeja tajā ir bez maksas.

Koncertā klausītāji dzirdēs Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” muzikālo sniegumu mākslinieciskā vadītāja Māra Sirmā vadībā un Rīgas kamerkora „Ave Sol” priekšnesumu mākslinieciskā vadītāja Ulda Kokara vadībā. Koncertā piedalīsies arī mūziķi: Māris Jēkabsons, Goran Gora,Valters Sprūdžs, Mārtiņš Miļevskis, Ernests Mediņš, Kate Pāvula, Uģis Krišjānis, Andris Ābelīte, Vairis Nartišs, Artūrs Kutepovs, Alise Jokste,  Ieva Parša, Kaspars Zemītis, Renārs Kaupers, Kristīne Kārkle–Puriņa, Artis Orubs, Jānis Stafeckis, Raimonds Tiguls un Diāna Jaunzeme. Koncertprogrammu vadīs stāstnieki Gundars Grasbergs un Orests Silabriedis.

Zīmīga ir koncerta norises vieta – Rīgas Doms, kas 1991. gada janvāra notikumos kalpoja ne tikai kā dievnams, bet arī kā medpunkts un telpa, kur sasildīties, atgūt spēkus, arī kā vieta,  kurā atnesa Bastejkalnā smagi ievainotos un nošautos.

Koncerta laikā apmeklētājiem  būs iespēja piedalīties ziedojumu akcijā, kuras mērķis ir savākt līdzekļus jaunai vitrāžai – „Ar degsmi par brīvu Latviju”, kas atradīsies Rīgas Doma Marijas kapelā. Vitrāžas mets veidots, godinot barikāžu dienu dalībniekus un notikumus, un tā autors ir arhitekts Krišs Zilgalvis.

Barikāžu atcerei veltīto koncertu rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Domu, Barikāžu dalībnieku atbalsta fondu, 1991. gada barikāžu muzeju, kustību “Mans Doms” un biedrību „Ascendum”. Papildu informācija par 1991.gada barikāžu dienu atceres pasākumiem Rīgā

www.barikades.lv

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību