Kultūra
2013. gada 16. februāris, 23:24

Drīzumā pie skatītājiem nonāks Skapāna jaunākā animācijas filma "Kaķis maisā"

Jauns.lv

Animāciju filmu režisors Nils Skapāns pabeidzis darbu pie savas jaunākās animācijas filmas "Kaķis maisā", līdz ar to jau tuvākajā laikā tā tiks nodota skatītājiem vērtēšanai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Skapāns, jaunā animācijas filma ir sešu minūšu gara un tā veidota plastilīna tehnikā. Animācijas filma ir dzīvespriecīga, taču tā vērš skatītāju uzmanību uz problēmu, kad cilvēki nevajadzīgos vai apnikušos dzīvniekus izmet uz ielas.

Sākumā visi priecājas, ka mājās ir kaķēns vai kucēns, jo ar viņu varēs spēlēties. Taču laiks iet un kaķēns aug, viņam vajag asināt nagus, kā arī viņš mēdz pastrādāt dažādas nerātnības, un tās jau ir lietas, ar kurām cilvēks nebija īpaši rēķinājies, tādēļ vienā brīdī dzīvnieks kļūst par apgrūtinājumu, līdz ar to viņš attopas viens pats uz ielas.

Lai arī filmiņā atspoguļota situācija, kurai līdzīgā gadījumā aculiecinieks savulaik bijis arī pats Skapāns, viņš uzsver, ka "Kaķis maisā" būs gaiša filma un tā aicinās skatītājus tik nekrietni nerīkoties.

Pagājušā gada martā pirmizrādi piedzīvoja Skapāna veidotā animācijas filma "Es gribu redzēt rūķīšus!". Animācijas filma ir optimisma un dzīvesprieka pilnās Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē. Filmas tapšanu iedvesmoja savulaik žurnālā "Patiesā Dzīve" publicētais raksts par neredzīgu meiteni Vanesu.

"Es gribu redzēt rūķīšus!" ir pirmā animācijas filma, kas pieaugušajiem palīdz ar bērniem runāt par to, cik cilvēki mēdz būt atšķirīgi, un kas ir lietas, kas visus vieno. Tā bija arī pirmā Skapāna animācijas filma, kurā ir runātais teksts, un savu lomu Vanesa ierunājusi pati.

LETA