Cilvēki neizpratnē par daudzu pēdējā laikā bezvēsts pazudušo nāvi. Astrologi piesauc Mēnesi Nāves zīmē
Astrologi nav vienisprātis par to, vai zvaigžņu kartēs pašlaik ir ierakstīts kāds īpašs „melnais periods”, kurā mums teju ik pārdienas jāuzklausa drausmīgas ziņas par kādu vardarbīgā nāvē mirušu cilvēku. Tomēr satraukumam pamats esot – nāves pārvaldītāja Lilita jeb Melnais Mēness iegājis nelabvēlīgajā Skorpiona zīmē, kurai „patīkot” vardarbīgas nāves.
Sabiedrība
2016. gada 22. oktobris, 07:00

Cilvēki neizpratnē par daudzu pēdējā laikā bezvēsts pazudušo nāvi. Astrologi piesauc Mēnesi Nāves zīmē

Jauns.lv

Astrologi norāda: „Dēmoniskais Mēness iegājis Nāves zīmē!” Šomēnes vai ik pārdienas mūs sasniedz kāda šausminoša vēsts: uziets kāda izmisīgi meklēta cilvēka līķis – noslepkavots, gājis traģiski bojā, noslīcis vai izdarījis pašnāvību... Iepriekš tik bieži un regulāri mēs ar šādām ziņām nesaskārāmies.

Kāpēc tagad ir aktivizējusies „nāves zīme”? Zvaigžņu tulku un astrologu domas dalās, vai astroloģiskajās kartēs šobrīd ir ierakstīts „melnais periods”, kad mēs vai ik pārdienas uzzinām kādu traģisku vēsti – atrasts kārtējais līķis. Tomēr sakarību var saskatīt tajā, ka pašreiz „Melnais Mēness” atrodas Skorpiona zīmē, kas ir liecinājums transformācijai, arī pārejai no dzīvības uz nāvi.

„Katram sava norāde uz „ceļu nāvē””

Astroloģe Rita Riekstiņa Kasjauns.lv teica: „Manuprāt, primāri to, kad mums katram ir jāaiziet no dzīves uz šīs planētas, nosaka katra mūsu individuālais dzīves, pastāvēšanas plāns. Katrai no šīm (pazudušajām un vēlāk miruši atrastām – red.) personām astroloģiskajā kartē noteikti ir kaut kādas īpašas - tikai viņu dzīvei šajā laikā raksturīgas norādes uz „ceļu nāvē”. Taču, kopējā astroloģiskajā - kosmiskajā zīmējumā no 2016. gada maija līdz 2017. gada februārim Melnais Mēness - Lilita atrodas Skorpiona zīmē. Tā ir emocionāli un enerģētiski ir ļoti spēcīga savienība. Lilita ir provokatore, tā nepazīst pelēko krāsu, tā aicina uz pārmērībām, tā kārdina iesaistīties. Skorpiona zīme norāda tēmu – Kur iesaistīties. Un tā tēmas ir transformācija, kur nāve, sekss, nauda, dzīve uz robežas, provokācija.

Ja es vadītos pēc kopējā zīmējuma, tad varētu teikt, ka visas šīs personas bija pakļautas kādam no minētajiem kārdinājumiem, tās ļāvās riskam, staigāja pa šauru trosi pāri aizai. Tomēr es atturēšos to apgalvot, ka tas tā bija, jo, kā jau minēju, katram no viņiem bijis savs ceļš ejams. Lai viņu dvēselēm viegls ceļš mājup”.

„Dubultā aktivizējas nāvju tematika”

Savukārt sertificētais astrologs un numerologs Kristaps Baņķis portālam Kasjauns.lv pauda: „Lilita jeb dēmoniskā, nāves pārvaldītāja ir iegājusi Skorpiona (transformācijas, nāves) zīmē. Tā teikt - dubultā aktivizējas nāvju tematika. Šo visu saliekot kopā ar manām iepriekšējām prognozēm, ka nāvju skaits tikai pieaugs (īpaši jau sportistu un ar sportu saistītu cilvēku vidū), oktobrī kā Skorpiona piesātinātā mēnesī viss daudzkāršojas, izpaužoties negāciju maksimumā.

Turpmākajā mēnesī nāves tēma tikai pastiprināsies. Esam epicentrā, bet pati kulminācija būs Saulei pārejot Skorpiona zīmē – no 23. oktobra līdz 22. novembrim. Tad par nāvēm ziņosim biežāk. Iespējama arī kāda Latvijā populāras personības aiziešana, tā kā Latvijas valsts arī dzimusi šajā zīmē.

Jāteic, ka Skorpionam patīk vardarbīgas nāves, tādēļ kriminālas ievirzes notikumi ir raksturīgi. Vienkārši šogad enerģijas blīvums nāves tēmu uzjundošajā Skorpiona zīmē ir ļoti izteikts.

Puspajokam varu teikt, lai piesargās svešu naudu iekārojušie un neuzticīgie. Taisni vai brīnos, ka nav ziņu, ka sieva kādu nav piežmiegusi savā greizsirdības prātā! Ar šādu planētu stāvokli tas neizbrīnītu. Īpaša uzmanība jāievēro arī autosatiksmē”.

„Katram cilvēkam savas riskantās dienas. Diemžēl!”

Sertificētā astroloģe Guna Kārkliņa Kasjauns.lv pastāstīja: „Aizvadītajā mēnesī publiskajā telpā tiešām parādījās daudz ziņu par pazudušiem, bojā gājušiem un noslepkavotiem cilvēkiem. Vai šo traģisko gadījumu skaits ir palielinājies?

Savulaik, kad strādāju par ziņu redaktori, kriminālziņu žurnālisti, katru rītu gāju uz policiju iepazīties ar tā dēvētajām „svodkām” jeb diennakts notikumu kopsavilkumu. Un tāpat bija daudz traģisku gadījumu. Tikai tagad par to uzzina plašāks cilvēku loks, jo informācijas saņemšana ir daudz dinamiskāka – par pazudušiem cilvēkiem tuvinieki nekavējoties ziņo sociālajos tīklos, šīs ziņas tiek pārsūtītas un par to uzzina arī cilvēki, kuri laikrakstā kriminālziņas varbūt nemaz nelasītu. Lai vai kā, bet jebkura cilvēka aiziešana ir sāpīga, un rodas tas lielais jautājums: KĀPĒC? Ja jūs man jautājat, vai kaut kas tāds šobrīd „ierakstīts zvaigznēs” vispārīgi, tad atbilde būs – nē.

Paskaidrošu sīkāk. Diezgan bieži mēdz būt periodi, kad kosmosā tiešām ir saspringtas planētu kombinācijas, kas norāda, ka sabiedrībā var pastiprināties agresivitāte, vairāk nekā citkārt iespējami negadījumi. Mēdz būt pilnmēness periodi, kad daudziem emocijas kļūst spēcīgas, tostarp arī negatīvās. Šos periodus vairāk izjūt psiholoģiski nestabilas personības, kuras var pastrādāt kaut ko ārpus likuma robežām. Taču nav tādu astroloģisko kombināciju, kas tiešā veidā vēstītu: ies bojā cilvēki. Turklāt katram cilvēkam ir sava astroloģiskā karte, kas parāda viņa dzīves ceļu. Un katram no mums dzīves laikā ir astroloģiski riskantās dienas, kurā iespējami veselības vai dzīvības apdraudējumi, kad jābūt piesardzīgam.

Man astrologa darbā ir gadījies redzēt bojā gājušu cilvēku individuālās astroloģiskās kartes. Tajās tiešām viņu aiziešanas dienā bija veselībai un dzīvībai riskantas kombinācijas. Taču bija reiz arī tāds gadījums – cilvēkam konkrētajā dienā tā dēvētajā „tranzītu” kartē bija šīs riskantās kombinācijas. Realitātē notikumi risinājās šādi: vīrietim uzbruka, piekāva un aplaupīja. Cilvēks palika guļam bezsamaņā ziemas salā. Bet pēc kāda laika garām gāja kompānija, kas izsauca ātro medicīnisko palīdzību un policiju. Cietušais nonāca reanimācijā, cīnījās par savu dzīvību un pēc ilgāka laika atlaba. Tāpēc es gribu teikt, ka letāls iznākums var būt apstākļu sakritība – atrašanās konkrētā laikā, vietā un satikšanās ar konkrētām personām. Diemžēl.

Kā var palīdzēt astroloģija? Ja cilvēka kartē redzamas riska kombinācijas, var brīdināt viņu būt piesardzīgam un apdomīgam, neiesaistīties riskantos pasākumos, konfliktos, pēc iespējas turēties tālāk no agresīviem ļautiņiem vai strīdus situācijām. Bet pēc pieredzes varu teikt, ka šādas kombinācijas cilvēkiem astroloģiskajās kartēs ir ļoti, ļoti reti”.

 „Nedomāju, ka te ir kaut kāda mistika”

Astroloģe Inita Dilāne Kasjauns.lv sacīja: „Jāteic, ka šādi negadījumi pasaulē notiek katru dienu un vai mēs tiem pievēršam/nepievēršam kādu pastiprinātu uzmanību – tas jau ir cits stāsts. Tāpēc domāju, ka ir lieki runāt, vai (šiem notikumiem vajadzētu – red.) „pievilkt” klāt kādu „melno periodu” – jo astroloģiski pievilkt jau var un likumsakarības arī vienmēr var atrast. Taču cilvēki iet bojā katru dienu (terorakti, katastrofas, avārijas). Katram ir savs dzīves ilgums un savs aiziešanas stāsts.

Astroloģiski varētu pētīt katra šī cilvēka horoskopu un gūt atbildi, kāpēc tas tā noticis tieši ar viņu. Es nedomāju, ka te ir kaut kāda mistika. Diemžēl tā notiek. Kāpēc šādi negadījumi tieši Latvijā? Latvija ir maza valsts un ar salīdzinoši nelielu iedzīvotāju skaitu, tāpēc šādi negadījumi arī tiek uztverti „spilgti””.

Drausmīgā statistika

Šomēnes neierasti daudz mūs pārsteigušas traģiskas ziņas par bezvēsts pazudušo līķu atrašanu:

* 20. oktobrī Garupes mežā mirušu atrada 17. oktobrī no mājām uz darbu aizgājušo un pazudušo 25 gadus veco Dmitriju Lukjanovu;

* 19. oktobrī Siguldas slimnīcas lifta šahtā atrada 73 gadus vecu mirušu ārstu. Mirušā atrašanās vieta liek domāt nevis par kritienu, bet, iespējams, patvarīgu iekļūšanu tur, kur mediķim nevajadzēja atrasties;

* 15. oktobrī Priedaines mežā atrada mirušu 31 gadu veco Aināru Jēgeru. Viņš izgāja no mājas nezināmā virzienā 4. oktobrī. Tajā vakarā pazudušais sazvanījās ar draugu un tobrīd bija sliktā garastāvoklī. Iespējams, smagi slimais Ainārs sarijies pretsāpju zāles un citus medikamentus, tos pārdozējot, izgājis no mājām, lai nomirtu;

* 12. oktobrī no dīķa Viļķenē izcelts 22 gadus vecais Matīss Treimanis. Puisis pēdējo reizi tika redzēts 7. oktobrī, Viļķenes pagastā, kur viņš kopā ar draugiem esot atpūties;

* 8. oktobrī Daugavpilī automašīnā tika atrasts miris miljonārs, uzņēmējs Eduards Zavadskis. Viņš negaidīti miris;

* 5. oktobrī Karostas mežā Liepājā atrada noslepkavotu 16 gadus veco Egilu Kuļikauski. Viņš tika noslepkavots un pēc tam aizdedzināts. Domājams, to izdarījuši viņa vienaudzī narkotiku iespaidā;

* 1. oktobrī Sējas novadā purvā atrasta noslīkusi pirms nedēļas pazudusī sēņotāja, pensionāre.

Tā notika pazudušā Aināra Jēgera meklēšana Priedainē

gallery icon

Brīvprātīgie meklē pazudušo sēņotāju Ingu

gallery icon

Traģiski bojāgājušais Egils Kuļikausks

gallery icon

Kasjauns.lvFoto: Vida Press/bezvests.lv, Valsts policija, liepajniekiem.lv