Par Lielās talkas vēstnešiem kļuvuši Vārpiņa, Šlēgelmilhs, Bertāns un Teterovskis. FOTO
Šogad Lielās talkas vēstnešu lomu uzņēmušies arī autosportists Haralds Šlēgelmilhs (no kreisās), diriģents Ints Teterovskis, TV3 ziņu moderatore Agnese Vārpiņa un basketbolists Dairis Bertāns.
Sabiedrība
2013. gada 23. aprīlis, 20:33

Par Lielās talkas vēstnešiem kļuvuši Vārpiņa, Šlēgelmilhs, Bertāns un Teterovskis. FOTO

Jauns.lv

27. aprīlī jau sesto gadu pēc kārtas Latvijā notiks Lielā talka. Pirms lielā notikuma vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis piedalījās ietalkošanas pasākumā.

Tirdzniecības un iepirkšanās centrā „Galleria Rīga” norisinājās ietalkošanas pasākums, kurā pieredzē par saviem talkošanas plāniem dalījās vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis. Viņu vidū bija uzņēmējs Māris Gailis, basketbola kluba „VEF Rīga” spēlētājs Dairis Bertāns, autosportists Haralds Šlēgelmilhs,TV3 ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa, un citi. Pasākumu vadīja bijušais spēkavīrs Raimonds Bergmanis, savukārt uz kopīgu sadziedāšanos, izdalot klātesošajiem dziesmas vārdus un notis, aicināja kora „Balsis” diriģents Ints Teterovskis.

Sarunā ar portālu Kasjauns.lv TV3 ziņu moderatore Agnese Vārpiņa atklāj, ka ir ļoti gandarīta par to, ka sabiedrība aizvien vairāk iesaistās pavasara talkās, kā arī novēl ikvienam palūkoties riņķī un sakopt savu apkārtējo vidi. „Mani priecē pēdējo gadu tendence, ka cilvēki pēc talkām sanāk kopā. Visi apspriež, kā veicies, kur ir būts, cik daudz ir satalkots. Un šādas runas pat visnīgrākajam un slinkākajam talciniekam mudina iziet no mājas. Piedalīšanās talkā skaidri parāda to, ka mēs cienām zemi, kurā mēs dzīvojam. Tas parāda arī to, ka mēs cienām paši sevi, apliecinot, ka mums patīk sakopta vide. Tas mūs iedvesmo lieliem darbiem,” spriež Agnese Vārpiņa.

Savukārt autosportists Haralds Šlēgelmilhs neslēpj prieku par to, ka talkošanas pasākumi noris jau vairākus gadus, un kļūst aizvien vērienīgāki. „Jau no bērnības mans tēvs ir iemācījis rūpēties par vidi, kur mēs esam, tādēļ esmu par to, lai vide, kas mums apkārt, ir tīra un sakopta. Arī pats, braukājot pa Latvijas ceļiem, kad pamanu kādu maisiņu ceļa malā, to paceļu. Staigājot gar Jūrmalu vienreiz piebāzu pilnas kabatas ar drazām, kuras pēc tam iemetu atkritumu tvertnē. Šogad Lielās talkas dienā, kas norisināsies 27. aprīlī, talkošu trasē, kur pastrādāšu kopā ar saviem draugiem un paziņām,” stāsta autosportists.

Lielās talkas šī gada vadmotīvs ir „Tīra Latvija sākas tavā galvā!”, jo mērķis ir aicināt cilvēkus ne tikai sakopt apkārtni, bet arī savā ikdienas dzīvē piemērot principus, kas atbilst Lielās talkas galvenajam mērķim - Latvijai 2018. gadā jākļūst par tīrāko valsti pasaulē!

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica