112
2013. gada 15. jūnijs, 08:09

Tiesa piespriež 17 gadu ilgu cietumsodu tēva un viņa dzīvesbiedres slepkavībā apsūdzētajam

Jauns.lv

Daugavpils tiesa piektdien piesprieda 17 gadu ilgu cietumsodu Edgaram Brūverim, kurš apsūdzēta par sava tēva Aknīstes novada domes juriskonsulta Viktora Brūvera un viņa dzīvesbiedres slepkavību, informēja Daugavpils tiesā.

Tiesa Brūveri atzina par vainīgu viņam inkriminētajās apsūdzībās par slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos, proti, noslepkavotas divas personas. Tiesa viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz 17 gadiem ar policijas kontroli uz diviem gadiem un mantas konfiskāciju.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latgales tiesas apgabala prokuratūrā 1986.gadā dzimušam puisim uzrādīta apsūdzība par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu maksimālais sods ir mūža ieslodzījums.

Apsūdzētais vainu atzīst pilnībā. Prokuratūra uzskata, ka slepkavības motīvs bija personisks konflikts ar abiem nogalinātajiem, proti, jaunietim sākotnēji bijušas naidīgas attiecības ar tēva dzīvesbiedri, kura pārmetusi, ka puisis nestrādā un ir slinks. Tēvs šajā konfliktā savu dzīvesbiedri aizstāvējis.

Jau ziņots, ka augusta sākumā kādas svētdienas rītā Ilūkstes novadā Prodes pagastā uz ceļa Aknīste– Subate  atrasta automašīna "LUAZ", kuras salonā bija nošauta 1960.gadā dzimusi sieviete un turpat netālu no spēkrata zemē gulējis nošauts 1959.gadā dzimušais Brūveris.

Slepkavība izdarīta ar medību bisi.

BNS